Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Oppløsningstendenser

"Jeg er en kakerlakk som gjemmer seg bak do inne på et mørkt baderom. Der står jeg og famler ut i mørket med antennene mine, famler etter holdepunkter. Samtidig er jeg mennesket som kommer inn på baderommet, skrur på taklampen, får tak i kakerlakken og holder den sprellende opp mot lyset". Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
"Jeg er en kakerlakk som gjemmer seg bak do inne på et mørkt baderom. Der står jeg og famler ut i mørket med antennene mine, famler etter holdepunkter. Samtidig er jeg mennesket som kommer inn på baderommet, skrur på taklampen, får tak i kakerlakken og holder den sprellende opp mot lyset".

"Oppløsningstendenser" er en monolog fra bunnen. Liv befinner seg på nullpunktet, i en 100-kroner-dagen-tilværelse i en kjellerhybel på Sagene i Oslo, etter ekteskapet med Anders og forholdet til Bjørn, etter Frogner-leiligheten, restaurantene, kredittkortene og den økonomiske katastrofen. Fra en fundamentalt mistrøstig situasjon, et dypt fall fra den høyere middelklassen Liv ble født inn i, vokser det frem en burlesk, skjev og mørk fortelling om menneskelig havari.

Medlemsvurdering:
Liv har, etter vanvittig pengebruk, endt opp som gjeldsoffer. Gjeldsoffer er for øvrig et ord hun setter spørsmålstegn ved. Hun mener ordet antyder at man er et offer for noe som kommer utenfra, som et ran, eller en flodbølge. I en kjellerhybel på Sagene og med 100 kr dagen å leve for skal Liv fortsette tilværelsen. Liv leter etter nattesøvn, ro og meningen med livet.

B K

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
239
ISBN
9788249518647
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
19 x 11 cm
Nr
8144745

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

B
B K – 28.04.2020

– Liv har, etter vanvittig pengebruk, endt opp som gjeldsoffer. Gjeldsoffer er for øvrig et ord hun setter spørsmålstegn ved. Hun mener ordet antyder at man er et offer for noe som kommer utenfra, som et ran, eller en flodbølge. I en kjellerhybel på Sagene og med 100 kr dagen å leve for skal Liv fortsette tilværelsen. Liv leter etter nattesøvn, ro og meningen med livet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Oppløsningstendenser:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv