– Det føles ikke bra å bruke “kjedelig” som hovedargument for at en tekst ikke er særlig god, men etter å ha lest Gaute Heivolls siste roman “Over det kinesiske hav”, er det nettopp kjedelig som beskriver leseropplevelsen best. Gjentatte ganger var det kjedelig, kjedelig, kjedelig. Etter å ha bladd om side etter side til man endelig (takk!) kom til slutten, fant man seg i å undre over hvordan denne ikke-historien endte opp mellom to stive permer. Mye av grunne til at jeg finner denne så kjedelig er : Språket, repetisjonene, karakterene og dramaturgien.
Over det kinesiske hav
Like før krigen får et ektepar reist sitt eget forpleiningshjem for «åndssvake» i den vesle bygda helt sør i Norge. Snart fylles rommene med pasienter; den religiøse grubleren Christian Jensen, den tause, alltid ruggende Matiassen, og Onkel Josef, som er blant de mest beleste i bygda. Les mer
Medlemsvurdering:
En godt skrevet bok, både fortellermessig og språklig. En fascinerende historie som ikke trenger å spille på drama og fiksfakseri for å drive historien framover. Anbefales!GHH
Detaljer
- Forlag
- Tiden
- Innbinding
- Paperback
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 247
- ISBN
- 9788210053849
- Utgave
- 2. utg.
- Utgivelsesår
- 2014
- Originaltittel
- Over det kinesiske hav
- Format
- 13 x 21 cm
Lytt til utdrag
Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven
Kunders vurdering
Skriv en vurdering
– meget bra fin innlevelse av leserenog
– Jeg likte denne lydboka godt. Interessant og spennende historie skrevet av Gaute Heivoll. For meg en ukjent forfatter, men jeg kan godt tenke meg å høre flere lydbøker av han. Det er også viktig at oppleser har en behagelig stemme og et behagelig lesetempo, og det hadde Erland Bakker.
– En godt skrevet bok, både fortellermessig og språklig. En fascinerende historie som ikke trenger å spille på drama og fiksfakseri for å drive historien framover. Anbefales!