Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Ping pong luftballong

roman

Vera Tjønnen i "Ping pong luftballong" drømmer merkelig og oppfører seg vel heller ikke helt godt.

Vera blir sparket fra postkontoret fordi hun legger mer vekt på sitt eget indre bilde av mannen, med gammelmannskropp, badebukse og triste øyne, enn det faktum at medlemskortet til svømmehallen han framviser for å heve trygden ikke har noe bilde - og enda mindre er gyldig som legitimasjon. Les mer

199,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Vera Tjønnen i "Ping pong luftballong" drømmer merkelig og oppfører seg vel heller ikke helt godt.

Vera blir sparket fra postkontoret fordi hun legger mer vekt på sitt eget indre bilde av mannen, med gammelmannskropp, badebukse og triste øyne, enn det faktum at medlemskortet til svømmehallen han framviser for å heve trygden ikke har noe bilde - og enda mindre er gyldig som legitimasjon. Dermed utbetaler hun penger til en svindler, uten at det ser ut til å plage henne noe, verken at feil mann får pengene eller at hun mister jobben. Kjæresten hennes, Gunnar, tar det litt tyngre der hun legger større og større vekt på sine egen små drømmer og bilder, bilder og drømmer hun mer eller mindre sannferdig forteller til terapeuten sin. Han på sin side kunne kanskje trenge til litt rettledning selv.


Miranda, Veras venninne, mener at all den tid Vera er arbeidsledig kan hun like godt hjelp henne litt. Miranda som er forelsket i en kollega av seg, hyrer derfor Vera til å skygge kollegaens kone, for å «få noe på henne» som gjør at Miranda kan kapre mannen hennes! Vera oppdager mindre hyggelige ting med ekteskapet til Mirandas arbeidskollega, og Mirandas forelskelse svinner hen. Forholdet mellom Vera og Gunnar smuldrer også sakte opp, ikke minst fordi Vera treffer en gutt på venteværelset til terapeuten sin. Enden på leksa blir at Vera flytter inn hos Miranda, og etter hvert legger de to jentene ut på biltur sammen, for å lage en road movie. Det blir en reise også mentalt for både Vera og Miranda, en reise med uventede konsekvenser for i hvert fall en av dem.


Historien om Vera er en historie om store og små problemer som mange i dag kjenner seg igjen i, samtidig som Kvåles overraskende og svært visuelle verden plassere dette debutarbeidet i en særstilling. Bak den lekende lettheten ligger et alvor på lur - for de som tør se det.


Les intervju med forfatterAnmeldelser:
"Den korte romanen flommer over av originale, spenstige og tankevekkende metaforer på sjelslivets mange ubeskriveligheter." (Terningkast 5)

May Grethe Lerum, VG

Les hele anmeldelsen

Medlemsvurdering:
Vera er sammen med en hun ikke lenger er forelska i, hun har en ond bestevenninne og går til en gal psykolog. Det høres ut som livet til en gjennomsnittlig student, men derimot så roter Vera det litt til og ting går fort til nedover, eller oppover, eller sidelengs, hva vet jeg. Jeg likte denne boka veldig-veldig godt, mest på grunn av dens snodige bilder og drømmer. Den er preget av en rotete skrivemåte, nesten som om hele boka er et tankekart, satt sammen av morsomme og triste øyeblikk, men også handlingen grep meg. På jakt etter en god bok?? Les denne; boka er medisin for lesehester med angst for allværsjakker!!

Jai

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
174
ISBN
9788202222857
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2002
Serie
Cappelens utvalgte billigbøker

Kunders vurdering

l
lesejente – 06.01.2006

– Denne boken er om Vera og alt som foregår i alle rare vinkler i hennes liv. Hun drømmmer og fantserer mye og er ganske merkelig til tider. Boken er litt rar, samtidig som den fenger deg også. En lurer jo på hva hun kommer frem til hele tiden og det er en bok som kan få deg til å riste litt på hodet og le. Tittelen på boken passer utmerket med innholdet,alt er stort sett helt ping pong luftballong. Det finnes ingen stor og dyp handling i denne boken, den er av type bok og størrelse som passer å lese når en vil lese noe utenom det vanlige.
En bok som kan få deg til å le, fundere litt og gjøre deg opp dine egne meninger om det som skjer i boka. Boken er veldig lettlest, selv om det ikke alltid er helt lett å følge tankegangen til Vera. Men, jeg tror det er sånn boken skal være. Enkel, men likevel litt komplisert.

M
Marit – 05.08.2005

– Frøydis Kvåles Ping Pong Luftballong minner meg litt om bøkene til Erlend Loe. Den kvinnelig utgaven. Det pussige er at Loe nevnes på første side i boka. Men Ping Pong er allikevel annerledes enn Loes bøker. På en merkelig måte kjenner man seg igjen i tankegangen til Vera, hovedpersonen i boka, samtidig som man overhodet ikke kan sammenlikne seg med henne. For hun er virkelig sprø. Like sprø som sin slemme venninne og sin merkelige psykolog. Boka fikk meg til å trekke på smilebåndet gjennomsnittlig én gang per side, og det er ganske mange ganger på tross av at boka ikke er så tjukk.
Denne spesielle og artige boka fikk meg til å føle meg mindre rar.

J
Jai – 29.12.2004

– Vera er sammen med en hun ikke lenger er forelska i, hun har en ond bestevenninne og går til en gal psykolog. Det høres ut som livet til en gjennomsnittlig student, men derimot så roter Vera det litt til og ting går fort til nedover, eller oppover, eller sidelengs, hva vet jeg. Jeg likte denne boka veldig-veldig godt, mest på grunn av dens snodige bilder og drømmer. Den er preget av en rotete skrivemåte, nesten som om hele boka er et tankekart, satt sammen av morsomme og triste øyeblikk, men også handlingen grep meg. På jakt etter en god bok?? Les denne; boka er medisin for lesehester med angst for allværsjakker!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ping pong luftballong:

Se flere

Logg inn

Handlekurv