Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Plattform

Med romanen Plattform har Michel Houellebecq nok en gang klart å skape storm. Ikke bare i hjemlandet Frankrike, men også internasjonalt har hans nye skandaleroman vakt enorm oppsikt.

Bokas hovedperson, Michel, er en desillusjonert byråkrat i kulturdepartementet. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Med romanen Plattform har Michel Houellebecq nok en gang klart å skape storm. Ikke bare i hjemlandet Frankrike, men også internasjonalt har hans nye skandaleroman vakt enorm oppsikt.

Bokas hovedperson, Michel, er en desillusjonert byråkrat i kulturdepartementet. Ingenting ser ut til å kunne rokke ved hans resignerte livsholdning, inntil han treffer Valérie, som jobber for en av landets største reiseoperatører. Sammen finner de løsningen på det moderne menneskets grunnleggende ensomhet: sexturisme. Det vestlige mennesket har blitt kaldt, rasjonelt og ekstremt individorientert, seksualiteten klinisk og steril. For å kunne bryte dette mønsteret, gjenoppdage kroppens gleder og lære å hengi seg til noe større enn seg selv, er nytelsesreiser til Thailand svaret. Reiser vi ikke alle på ferie for å få et lite eventyr?, spør Michel.

Igjen har Houellebecq skrevet en roman det ikke er mulig å forholde seg likegyldig til. Karakterenes høyst kontroversielle oppfatninger om seksualitet, religion og moral sjokkerer. Men bak de sensasjonspregete ytringene møter vi mennesker som også evner å vekke sympati. Det er noe ubehagelig aktuelt ved denne romanen - både ved Michels usminkede refleksjoner om seg selv og samtiden, og ved den desperasjonen som kommer til uttrykk gjennom hans ekstreme løsninger.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
316
ISBN
9788202501990
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Plateforme
Format
19 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

j
jonhead – 18.02.2005

– Michel Houellebecq er absolutt ein forfattar å sjekka ut, men då bør ein heller starta med den nesten sublimt gode "De grunnleggende bestanddeler". For "Plattform" er rett og slett ikkje særleg god. Me får her presentert ei rekkje idear og småprovoserande radikal tenking om sexturisme, men utan at det heile gir oss kjensla av å lesa god fiksjon. Eg vil påstå at det her ikkje er historien som gir ideane form, men omvendt. Det er som om boka har ufatteleg lyst til å seia det den gjer, og at plotet er laga etterpå. Optimalt sett er det jo slik at plotet, karakterane og motiva tvinger fram eventuelt viktige tankar. I "Plattform" er det omvendt. Likevel er det jo pasasjar som er leseverdige, og nokre er også morosame. Det må også seiast at den kyniske og kalde hovudpersonen er minneverdig nok. Synd at romanen då verkar å ha "påklistra" tankegodset sitt, og at det ikkje kjem "naturleg". Konklusjonen er altså: Les "De grunnleggende bestanddeler"!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Plattform:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv