Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Plutselig høre noen åpne en dør

roman

Kritikerrost roman fra Trude Marstein i nytt design.
Sara er fire år. Moren hennes er student og skriver på hovedfagsoppgaven sin. I løpet av romanen får vi innblikk i hverdagen deres, i den unge morens svært bevisste og kritiske holdning til egne handlinger, frykten for klisjeer, ønsket om å være en god mor. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Kritikerrost roman fra Trude Marstein i nytt design.
Sara er fire år. Moren hennes er student og skriver på hovedfagsoppgaven sin. I løpet av romanen får vi innblikk i hverdagen deres, i den unge morens svært bevisste og kritiske holdning til egne handlinger, frykten for klisjeer, ønsket om å være en god mor. Men så tetter alt seg til.

«... en helt original bok ... imponerende håndverk.»

Morten Abrahamsen, VG«Det virker lenge mellom hver gang det utkommer en virkelig viktig roman i dette landet. Men nå er Trude Marstein kommet med sin bok nummer to.»
Nøste Kendzior, NRK P2, Kulturnytt

«... et overbevisende portrett av en ung mor som desperat ønsker kontroll.»

Hege Steinsland, Aftenposten«Med årets roman bekrefter hun at hun er en av sin generasjons mest sentrale forfattere.»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad«Marsteins roman er dramatisk pirrende ... språklig er den konsekvent gjennomført.»

Kari Mørkved, Adresseavisen«... forunderlig suggererende ... Boka er tett og intens ... Marstein behersker sitt håndverk, og demonstrerer et originalt talent.»

Ellen Pollestad, Nordlys«Den er skremmende god ... ein varig forfattar.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad«Plutselig høre noen åpne en dør er skrevet med en språklig nøyaktighet der små detaljer blir talende for større sammenhenger. Det er en gjennomført bok, både motivmessig, stilistisk og tematisk. Marstein er en forfatter en bør holde et våkent øye med i fremtiden.»
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Medlemsvurdering:
Det hadde vært veldig typisk om denne boken hadde blitt tatt til inntekt kun for det å være mor og karierrekvinne samtidig og representant for et eller annet feministisk prosjekt. Ja, det hadde vært å undervurdere boken og å være blind for hvordan den taler om vesentlige ting ved det å være menneske. Det er så skarpe observasjoner Marstein kommer med, av barnet, spillet mellom moren og barnet, underliggende mekanismer og en bevissthet om dette. Hovedpersonen ser hvordan datteren er manipulerende, men klarer ikke å gjøre annet enn å leke med. Eller bli sint som i andre situasjoner. Det er en bok hvor handlinger, tanker og samtaler er vevet sammen i et likt, samlende språk. Der hvor den indre verden aldri unnslipper den ytre, og den ytre aldri den indre. Dette er nok Trude Marsteins beste bok.

Olsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205532823
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

O
Olsen – 12.03.2007

– Det hadde vært veldig typisk om denne boken hadde blitt tatt til inntekt kun for det å være mor og karierrekvinne samtidig og representant for et eller annet feministisk prosjekt. Ja, det hadde vært å undervurdere boken og å være blind for hvordan den taler om vesentlige ting ved det å være menneske. Det er så skarpe observasjoner Marstein kommer med, av barnet, spillet mellom moren og barnet, underliggende mekanismer og en bevissthet om dette. Hovedpersonen ser hvordan datteren er manipulerende, men klarer ikke å gjøre annet enn å leke med. Eller bli sint som i andre situasjoner. Det er en bok hvor handlinger, tanker og samtaler er vevet sammen i et likt, samlende språk. Der hvor den indre verden aldri unnslipper den ytre, og den ytre aldri den indre. Dette er nok Trude Marsteins beste bok.

S
Skycaptain – 29.10.2006

– I boken med den herlige tittelen 'Plutselig høre noen åpne en dør', følger vi en ung alenemor i det hun analyserer sin egen og sin datters hverdag, deres forhold til hverandre, datterens respons og atferd, og i det hele tatt, barneoppdragelsen. Hun prøver å klare seg i en hverdag der hun alltid tolker enhver samtale, og analyserer sine beste venner sønder og sammen til hun ikke føler mer enn en vag avsky for resten av verden. En veldig god bok om en usikker, men målrettet mor, som gjør alt hun kan for å oppdra sitt barn best mulig, uten innblanding fra andre. Det er ikke den beste boken jeg har lest, kanskje fordi jeg føler et visst savn etter en egentlig historie å sette fingeren på, men det er virkelig en god bok med et meget godt språk. Det skal Trude Marstein virkelig ha, selv om spenningen ikke alltid er like tilstedeværende, så har jeg ikke kjedet meg ett sekund mens jeg leste boken.

E
Espen Sæterdal – 20.10.2005

– Trude Marstein ble av Morgenbladet kåret til en av Norges 10 viktigste forfattere under 30 år. Denne boken er en av grunnene til hvorfor.
Vi møter en alenemor og hennes barn. Mor er i ferd med å skrive hovedfagsoppgave, og byrden av denne prosessen henger over hodet hennes, og blandes i en tankekvern hvor alle handlinger veies nøye for og imot før de settes ut i livet.
Det som gjør at denne boken skiller seg ut, er Marsteins detaljrikdom, evnen til å la hovedpersonen se alle de små tingene rundt seg, enerverende presise beskrivelser av lukter, tanker og datterens ubekymrede bevegelser.
Boken har et nøkternt driv, skapt av en konstant indre reflekterende monolog, et behagelig kjør som bærer leseren gjennom boken på en behagelig og rytmisk måte

Oppdag mer

Bøker som ligner på Plutselig høre noen åpne en dør:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv