Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Poplene på St. Hanshaugen

«...Slik blir Elsi Lund en ny fortelling om frihet fra Bjørg Vik. Det er romanens mest overbevisende del, ved siden av tette stemninger og de knivskarpe, men likevel ømme skildringene av menn.»

Tinic Talen, VG

Frittstående fortsettelse av Små nøkler, store rom. Fortellingen om Elsi Lund fra Colletsgate i Oslo. "Mens Elsi gruer til konfirmasjonen fordi hun ikke har bryster, gruer bror Yngve fordi han ikke tror på Gud. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Frittstående fortsettelse av Små nøkler, store rom. Fortellingen om Elsi Lund fra Colletsgate i Oslo. "Mens Elsi gruer til konfirmasjonen fordi hun ikke har bryster, gruer bror Yngve fordi han ikke tror på Gud." Konfirmasjonsselskapet går av stabelen på selveste Biltmore før jul 1949, og Poplene på St. Hanshaugen følger henne - med venninner, og gutter, fra nye miljøer - gjennom tenårenes korsveier, til hun er 18 år og "Snorres pike". Gjennom realskole og gymnas med stadig videre utfoldelsesrom - men samtidig forsterket opplevelse av de nådeløse klasseskillenes betydning. For ikke å snakke om tilfeldighetenes betydning for utfallet i den erotiske leken, eller kampen.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202525989
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Serie
Elsi Lund 2

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«...Slik blir Elsi Lund en ny fortelling om frihet fra Bjørg Vik. Det er romanens mest overbevisende del, ved siden av tette stemninger og de knivskarpe, men likevel ømme skildringene av menn.»

Tinic Talen, VG

«Alt er tidsriktig og korrekt - fra detaljer i klesmoter til Radio Luxembourg og danseskolen i Handelsbygningen, i fortellingen om jenta med de fineste hoftene og de minste brystene på St. Hanshaugen.»

NTBtekst

«Poplene på St. Hanshaugen er på mange måter også blitt en vakker bok. Den skildrer pubertet og tidlig ungdom med alle dens små og store rariteter, dens drømmer og forventninger, på en slik måte at også en ung mann av idag må si: Det har ikke forandret seg synderlig. Det er sånn alltid.»

Erik Fosnes Hansen, Aftenposten

«Det er mange presise avtrykk av levd liv i Elsi Lund. Ved hjelp av Bjørg Viks erindringer om de minste detaljer i interiør, kjoler, dresser og pikesinn tegner hun levende bilder av forgangen tid.»

Brikt Jensen, Dagbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Poplene på St. Hanshaugen:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv