Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Potensgiverne

At nød lærer naken kvinne å spinne, gjelder i aller høyeste grad de gamle frøknene Tilda og Elida. Søstrene på 72 og 78 år bor fortsatt i barndomshjemmet i en liten svensk by hvor tiden nærmest står stille. Les mer

199,-
Sendes innen 3 - 10 dager
At nød lærer naken kvinne å spinne, gjelder i aller høyeste grad de gamle frøknene Tilda og Elida. Søstrene på 72 og 78 år bor fortsatt i barndomshjemmet i en liten svensk by hvor tiden nærmest står stille. Alt er som det pleier, inkludert utedoen, hvor en visitt ofte blir en kald opplevelse. Da den galante og sjarmerende Alvar Klemens flytter inn i nabohuset og begynner å pusse opp, skjer det store endringer i søstrenes liv. De kjøper seg nye kjoler og glemmer helt at broren deres helst vil ha dem på gamlehjem så han kan overta barndomshjemmet som sommerhus. Ikke minst vil de også ha et skikkelig innendørs toalett, slik Alvar har skaffet seg. Men det koster mye, og nå er gode råd dyre. De to oppfinnsomme søstrene får en strålende idé til hvordan de kan skaffe seg pengene: postordresalg av potensmiddel. Dermed setter de en annonse i avisen, og fra den dagen blir ingenting som før for Tilda og Elida ...

Medlemsvurdering:
Boken "Potensgiverne" av Karin Brunk Holmqvist handler om de gamle søstrene Tilda og Elida i en alder av 72 og 78 år som fortsatt bor i sitt store, gamle barndomshjem i en koselig, liten svensk by hvor tiden så å si står stille. Da den sjarmerende mannen Alvar flytter inn i nabohuset og begynner å pusse opp, blir det starten på et nytt kapittel i livet til det gamle søskenparet. De kjøper seg mange nye kjoler, og de vil bygge et ordentlig bad! Men dette koster en del. Søstrene får en veldig god idé om hvordan de kan få tak i pengene, nemlig postordresalg av potensmiddel! Men ting er ikke alltid så lett når broren deres vil sende dem på gamlehjem siden han vil bruke barndomshjemmet som feriested! Dette er en morsom bok som anbefales på det sterkeste!

Karolinex

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Silke
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
239
ISBN
9788299806671
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Potensgivarna
Format
19 x 12 cm
Nr
8058636

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
Lillybeth – 20.09.2022

– Litt for enkel, etter min smak

B
Bente Pello – 12.01.2017

– Kjempegod, lun og humoristisk.

K
Karolinex – 30.07.2010

– Boken "Potensgiverne" av Karin Brunk Holmqvist handler om de gamle søstrene Tilda og Elida i en alder av 72 og 78 år som fortsatt bor i sitt store, gamle barndomshjem i en koselig, liten svensk by hvor tiden så å si står stille. Da den sjarmerende mannen Alvar flytter inn i nabohuset og begynner å pusse opp, blir det starten på et nytt kapittel i livet til det gamle søskenparet. De kjøper seg mange nye kjoler, og de vil bygge et ordentlig bad! Men dette koster en del. Søstrene får en veldig god idé om hvordan de kan få tak i pengene, nemlig postordresalg av potensmiddel! Men ting er ikke alltid så lett når broren deres vil sende dem på gamlehjem siden han vil bruke barndomshjemmet som feriested! Dette er en morsom bok som anbefales på det sterkeste!

G
Glad i bøker – 14.02.2010

– I boka "Potensgiverne" møter vi de to søstrene Tilda og Elida som bor i sammen. Søstrene er blitt 72 og 78 år, og bor fortsatt i barndomshjemmet. De bor i en liten svensk by hvor alt er ved det samme. Hele livet deres endrer seg da Alvar blir naboen deres. Damene ønsker seg innlagt bad og starter en litt spesiell geskjft. De starter å selge hjemmelaget potensmiddel på postordre. Denne boka er bare helt skjønn. Historien om disse to sjarmerende gamle damene er både rørende og humoristisk. Boka er helt annerledes enn de fleste bøker jeg har lest, men den anbefales på det varmeste. Den var nydelig!

E
Ekba – 26.11.2009

– Denne boken er så anderledes, og så spesiell, at den er verd å leses bare av den grunn. To eldre søstre lever som de alltid har gjort, på den gammeldagse måten. Man kan nesten dra en sammenligning med de to eldre herrene i filmen "Ânglagård". Boken beskriver detaljert både levemåte og holdninger til de to eldre damene. Men selv om de alltid har levd forsiktig, hentet vann fra naboens brønn, gått på en kald utedo, og aldri pakket opp av "medgiftskista" de fikk da de var unge, så viser det seg at de ikke er tapt bak en vogn. Det som setter det hele i gang, er brorens ønske om å få dem på et gamlehjem, samt en kjekk herremann som flytter inn i nabohuset. Postordresalg av et hjemmelaget potensmiddel solgt i morens geleglass gir svaret. Du kan sitte å småle gjennomhele boka, som er såpass tynn at den er fort utlest. Og - den er en god avveksling til de tradisjonelle krim- og skjønnlitterære bøkene vi vanligvis kster oss over.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Potensgiverne:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
129,- 229,-
Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Handlekurv