Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Saman er ein mindre aleine

roman

Saman er ein mindre aleine er ei stor og medrivande forteljing om fire menneske, Camille, Philibert, Franck og Paulette, som av ulike grunnar kjem til å møtast. Det er ein kjærleiksroman, ein roman om livet, om relasjonar og kokkekunst. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
Saman er ein mindre aleine er ei stor og medrivande forteljing om fire menneske, Camille, Philibert, Franck og Paulette, som av ulike grunnar kjem til å møtast. Det er ein kjærleiksroman, ein roman om livet, om relasjonar og kokkekunst. Handlinga utspelar seg i området rundt Eiffeltårnet i Paris. Anna Gavalda (f. 1970) er fødd og oppvaksen i utkanten av Paris, og bur der også i dag. Ho kom inn i den franske litterære landskapen som ein frisk pust då ho debuterte i 1999. Saman er ein mindre aleine har vore på bestseljarlistene i Frankrike i over eitt år, og det har blitt seld over 1.500.000 eksemplar. Romanen er omsett til 36 språk, og det er Tove Bakke som står for denne norske omsettinga.

Medlemsvurdering:
Paulette ramlar overende i huset sitt og må på pleieheim. Ho har berre barnebarnet Franck som kan sjå til henne, men han er ein travelt opptatt kokk som arbeider kvar dag. Han bur i ein enorm leilegheit i Paris saman med adelege Philibert. Ovanfor bur Camille som teiknar alle ho kjenner. På ein forunderleg måte blir alle desse fire involvert i kvarandre sitt liv, og husværet til Philibert blir eit sentralt møtepunkt. Det handlar om å vere annleis og ikkje passe inn i eit funksjonelt samfunnsmønster. Aldrande Paulette byrjar å bli senil og ha sviktande balanse. Franck er ein villstyring i ord og handlingar, forførar kvinner, men er utan fast følgje. Philibert er danna, intelligent, stammar, har OCD og sel postkort. Camille har problem med eting, mora si og leve av det ho eigentleg kan best: kunsten sin. Gavalda skildrar personane på ein slik måte at ein må berre like dei. Ordvalet og setningane, fransk eller nynorsk, dei er utmerkte til situasjonen. Eg observerer korleis aktørane tek del, og eg skulle ynskje eg var ein av dei. Endinga er ein smule lettvint, men tittelen er poesi i seg sjølv.

Nelle

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
611
ISBN
9788252169928
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2007
Originaltittel
Ensemble, c'est tout
Format
19 x 12 cm
Serie
Samlaget roman

Kunders vurdering

U
Ubo – 02.06.2010

– For det første er jeg ikke en av dem som synes at det å lese nynorsk gjør meg smartere eller at det er viktig for en viss type bøker å bli skrevet på nynorsk. Det er klart at det kan være vakkert med nynorsk i dikt og sånt, men i en roman som denne vil jeg faktisk gjerne lese bokmål. Dette er en mye omtalt bok som det også har blitt laget film av. Jeg håpet derfor på å like denne boken, men synes faktisk den er svært dårlig. Den er kjedelig og jeg finner ikke historien særlig troverdig. Jeg tror bare ikke på at det som skjer egentlig kunne skjedd i virkeligheten. Jeg er muligens litt kynisk, men likevel. Er en jentebok som burde gått i samme klassen som Marian Keyes og andre lettvinte jentebøker.

N
Nelle – 10.03.2010

– Paulette ramlar overende i huset sitt og må på pleieheim. Ho har berre barnebarnet Franck som kan sjå til henne, men han er ein travelt opptatt kokk som arbeider kvar dag. Han bur i ein enorm leilegheit i Paris saman med adelege Philibert. Ovanfor bur Camille som teiknar alle ho kjenner. På ein forunderleg måte blir alle desse fire involvert i kvarandre sitt liv, og husværet til Philibert blir eit sentralt møtepunkt. Det handlar om å vere annleis og ikkje passe inn i eit funksjonelt samfunnsmønster. Aldrande Paulette byrjar å bli senil og ha sviktande balanse. Franck er ein villstyring i ord og handlingar, forførar kvinner, men er utan fast følgje. Philibert er danna, intelligent, stammar, har OCD og sel postkort. Camille har problem med eting, mora si og leve av det ho eigentleg kan best: kunsten sin. Gavalda skildrar personane på ein slik måte at ein må berre like dei. Ordvalet og setningane, fransk eller nynorsk, dei er utmerkte til situasjonen. Eg observerer korleis aktørane tek del, og eg skulle ynskje eg var ein av dei. Endinga er ein smule lettvint, men tittelen er poesi i seg sjølv.

I
IM – 09.10.2009

– Romanen "Saman er ein mindre aleine" er rett og slett søt. Den har troverdige og levende karakterer, morsomme dialoger og ikke minst en knall og søt historie, som hvert fall jeg falt pladask for. Romanens handling utspiller seg i romantiske Paris og handler om fire, ganske ulike personer, Philibert, Franck, Paulette og Camille som av ulike grunner møtes og livene deres flettes inn i hverandre. I dette tilfellet er det bare fint at boken er oversatt til nynorsk, siden dette gir romanen ekstra sjarm og romantisk preg. For noen blir dette kanskje en klisjébok, men den letter absolutt på smilebåndene uansett. Jeg likte denne boken veldig godt, og det gikk fort å lese den, til tross for at den er på 600 sider.

T
Trine – 18.09.2009

– Her er Anna Gavaldas kanskje mest kjente roman "Saman er ein mindre aleine" som lydbok. Historien tar oss med til Paris og til et møte med flere spesielle personer. Kokken Franck, som til tider er temmelig utålelig, hans bestemor, Paulette, den unerernærte vaskehjelpen Camilla og hennes gode, men herskapelige venn Philibert. Livene til de fire svært så forskjellige personene veves inn i hverandre, og det er i felleskapet og vennskapet det beste hentes ut. Det er en fin opplesning som er lett å følge med på, men personlig synes jeg den er litt langdryg. Framdriften blir litt treig, og det synes jeg boken lider litt under.

K
Kat – 20.06.2009

– Fantastisk roman som beskriver uventede og spesielle mennesker og deres forhold til hverandre. I romanen møter vi Camille, Philibert, Franck og Paulette. De er svært ulike mennesker som får livene nesten tilfeldig flettet sammen. Vi følger utviklingen av forholdene dem i mellom og dette innebærer både nærhet og kjærlighet, men også problemer og konflikter. Franck er kokk og noe bråkjekk og selvgod, Camille er ung, tynn og jobber som vaskekone og blir kjent med den stammende og usikre Philibert, som bor sammen med Franck. Paulette er den elskelige bestemoren til Franck, som havner på sykehus og slik føler seg mer enn noe annet som en byrde. Boka er svært lettlest og etter min mening passer det svært bra at den er oversatt til nynorsk, da dette gir fortellingen en helt fantastisk klang og flyt. En drøm av en bok, som alle burde lese!

G
Glad i bøker – 08.04.2009

– I boka "Saman er ein mindre aleine" møter vi Camille, Philibert, Franck og Paulette. De er fire vidt forskjellige mennesker, på forskjellig stadie i livet. De møtes av ulike årsaker og livene deres flettes sammen. Vi lærer de fire å kjenne og man føler en nærhet til dem og deres liv. Dette er en bok som handler om nærhet, kjærlighet og følelser mennesker i mellom. Forfatteren skriver en nær og tilstedeværende historie. Paulette er en gammel dame og hun er bestemoren til den bråkjekke Franck. Franck deler leilighet med Philibert og her dukker også Camille opp. Det danner seg etterhvert relasjoner mellom disse meneskene, relasjoner for livet.

H
Helle – 20.03.2009

– Dette er en varm og sprudlende bok, full av gode dialoger og med levende karakterer man straks får sympati for. Den handler i hovedsak om kjærlighet, vennskap, god mat og menneskeskjebner. Veldig medrivende, gikk fort å lese til tross for at den er på over 600 sider. Litt klisjéfylt iblandt, men er så lekent gjort at det ikke minker lesegleden. Enkelte referanser til typisk franske fenomener faller igjennom (i alle fall for min del), men det er et ganske lite minus. Taper seg litt mot slutten, men jeg satt likevel igjen med et smil. Anbefales til alle som leter etter en velskrevet og underholdende feel-good bok, som ikke føles overfladisk, men som man tvert imot kan leve seg inn i!

R
RCRetterholt – 10.01.2009

– I romanen "Saman er ein mindre aleine" blir vi kjent med fire vidt forskjellige personer: Den intelligente Camille som strever med fortiden og jobber nattestid som vaskedame i stedet for å forfølge sine utsøkte talenter som tegner, den følelseskalde mesterkokken, Franck, hvis liv består av jobb og "one-night-stands", Paulette - Francks ensomme bestemor som ikke kan ta vare på seg selv lenger og må starte "begynnelsen på slutten av sitt liv" i et kommunalt pleiehjem, og tilslutt den sosialt hemmede, superintelektuelle Philibert som er sin ærverdige fars store skuffelse ettersom han kaster bort livet på å selge postkort. Philibert bor i familiens 300 kvm store, forlatte leilighet med utsikt til Eiffeltårnet for å forhindre okkupanter til en familiefeide i den mektige slekta blir avgjort. "Saman er ein mindre aleine" er en fantastisk historie om hvordan disse fire vidt forskjellige personene får livene sine ristet sammen i leiligheten til Philibert og om prosessen der de lærer hverandre å kjenne. Helt fantastiske personskildringer og ekte mellommenneskelige relasjoner blottlegges. Dersom nynorsk er et problem (et hinder som fort overkommes i denne boka) anbefales lydboka. Arnhild Litleré (oppleser) sin stemme, klokkeklare dialekt og lesestil rammer det hele inn til en minnerik, utsøkt opplevelse!

U
Ubo – 13.12.2008

– Dette er en historie som jeg koste meg veldig med. Tror ikke helt jeg kan forstå hele den hypen rundt den fordi den er egentlig ganske ordinær. Når det er sagt er karakterene beskrevet veldig godt og man føler man kjenner dem ganske godt. Blir til tider litt for mye søtsuppe, jentete og feel-good. Det kunne jeg virkelig klart meg uten. Det hele blir liksom bare litt for søtt noen ganger. Liker veldig godt begynnelsen som handler om Paulette og hvordan hun har det. Liker også de andre karakterene, men Camille irriterer meg noen ganger litt. Skal ikke skrive så mye om sluttens handling. Vil bare si at jeg ikke liker den i det hele tatt.

R
Rose-Marie – 09.11.2008

– Philibert bor i en fantastisk stor og flott leilighet i påvente av et arveoppgjør i familien hans. Leieboeren Franck er ikke blant de enkleste å leve sammen med. Og enklere blir de ikke den dagen Philibert redder livet til Camillie, som bor på et råkaldt rom oppe på kvisten. Han flytter den febersyke og avmagrede jenta inn i leiligheten sin, og bestemmer seg for at hun skal bo sammen med dem. Camille og Franck avskyr hverandre fra fra første stund. Men det viser seg snart at hun og Franck og også den stammende Philibert har en ting til felles; de er ensomme, forferdelig ensomme. Med humor og varme skildres et gryende vennskap mellom de tre. Og det skal vise seg at det går lenger enn som så ... Oppe i alt dette introduseres vi for Camilles sutrende og umulige mor, samt Paulette som er i ferd med å bli senil. Underveis får vi også svar på hvem Colette egentlig er, og hva hun har flyktet fra. Colette som har slike kunstneriske evner som tegner, og som arbeider som vaskehjelp om nettene ... Det var veldig, veldig trist å bli ferdig med denne boka.

E
Elisabeth – 07.08.2008

– "Saman er ein mindre aleine" var den tredje boka av Anna Gavalda som jeg leste. Som med resten av hennes forfatterskap forteller boken om forholdet mellom mennesker. Her er det kokken Franck, hans mormor Paulette, vaskedamen Camille og den lett stammende adelige Philibert. De fire treffes og dette gjør noe med livene deres. For mennesket har det bedre sammen med andre. Dette er en bok om vennskap og om det å kunne stole på at andre stiller opp for en. Jeg må trekke fram en god oversetter som har nedtegnet boken i en nydelig språkdrakt. Dette er nynorsk som passer for alle å lese - flott!

*
*missteee – 03.06.2008

– Anna Gavalda fanget meg inn i historien fra første side!! Hun skriver utrolig bra, og selv om boka er på nynorsk, er den kjempelettlest! Romanen handler om fire vidt forskjellige, og ganske spesielle, mennesker. Livene deres vikler seg på underlig vis tett inn i hverandre, og det er duket for mange underholdende og rørende situasjoner. Camille, Philibert, Franck og Paulette har hver sine problemer, som de ikke klarer å løse på egen hånd. Boka tar liksom for seg alle mulige temaer; kjærlighet, vennskap, familie, jobb, kunst, matlaging, alderdom, og så utrolig mye mer Jeg anbefaler denne boka til ALLE! Den er en av de beste bøkene jeg har lest, og det er garantert en bok jeg vil huske mange år framover!!

M
Marte – 27.02.2008

– En kjmepefin og annerledes bok du ikke glemmer! Da jeg ville lese en bok på nynorsk for å friske opp nynorskkunnskapene før en prøve, var det ikke en over 600 siders lang roman av en fransk forfatter jeg tenkte meg, men da bokhandleren ikke hadde andre var dette eneste alternativ. Og jeg ble virkelig posetivt overrasket. Dette er ingen bok med tungt språk og påtatt "dyphet", eller med et superspennede plott og dusinvis av mistenkte, dette er en bok som setter spor. Aldri før har det tatt meg så kort tid å bli fanget av en bok. Eller å bli ferdig med den. Dette er en bok du ikke klarer å legge fra deg, og fra å være en innbitt krimelsker og nynorskmotstander, har jeg nå funnet den beste boka jeg har lest i helt andre enden av skalaen. Boken er utrolig lettlest,og ikke la deg skremme av beskrivelsen på bokomslaget, boken handler om så veldig mye mer enn det, brodert sammen på en så perfekt måte at selv krimbøker blir tørre og kjedelige i forhold.

m
mls – 21.02.2008

– Tre veldig forskjellige, men omtrent like skadeskutte mennesker ender opp med å bo i samme store, gamle leilighet i sentrum av Paris. Det er mye dialog her, og innimellom kan det være vanskelig å henge med på hvem som snakker med hverandre - eller er det kanskje noen som snakker med seg selv? Stort sett fungerer det veldig bra, og jeg synes det er fint å bli kjent med personene gjennom det de sier mer enn gjennom beskrivelser. Det tar litt tid å komme ordenlig innpå romanfigurene, men når du gjør det begynner du å bry deg, og krysser fingrene for at det skal gå bra med dem.

S
Sola – 02.02.2008

– Dette er lydboken du bare må høre! Historien om fire forskjellige mennesker, der livet deres flettes sammen er helt fantastisk og utrolig rørende og helt ubeskrivelig godt innlest av Arnhild Litlere som er stemmen i denne lydboken. Det er 14 cd å høre gjennom, men jeg ble trist da det nærmet seg slutten, for dette har vært en fantastisk reise. Min yndligsperson er Camille, den spinkle, men likevel så sterke jenta som på mange måter bærer hele historien. Det er ikke ofte jeg kommer over slike lytteropplevelser, så denne historien vil jeg bære med meg hele livet. Å reise til Paris etter dette vil aldri mer bli det samme. Anbefales på det sterkeste!!

B
Beate – 28.07.2007

– Denne romanen handler om fire franske mennesker som etter hvert blir tett knyttet til hverandre. De innser at det å ha venner som en kan stole på betyr mer enn det meste annet. Så til tross for at de har ulike meninger og slettes ikke alltid er enige, har de hverandre. Camille, som er vaskedame, flytter inn sammen med Philbert, dramaentusiast med herskapelige aner og Franck, kokk. Jo bedre kjent de blir med hverandre, jo bedre forstår de hva som kan gjøres for at de andre skal ha det bra. Paulette, bestemora til Franck, blir også en del av dem. Anna Gavalda har skrevet nok en flott bok. Den forteller oss viktige ting om livet som vi har godt av å bli minnet på.

K
Karina – 03.06.2007

– Dette er mitt første møte med forfatteren Anna Gavalda, og for et møte! Boken fenget meg fra første side, og jeg ble aldri sluppet "fri". Hvis jeg skal trekke frem noe som virkelig grep meg, må det være språket og personskildringene. Man blir så godt kjent med menneskene i denne boken, og det på en så selvfølgelig og lite opplagt måte. Man følger livene deres og lærer å kjenne bakgrunnen deres fra før historien begynner. Jeg hadde ikke lest mange sider før jeg merket at jeg allerede var særlig dratt mot en av bokens yngre hovedpersoner, hennes triste historie og bakgrunnen for den. Men boken er ikke bare trist og vemodig, men også veldig vakker! "Saman er ein mindre aleine" er oversatt til nynorsk, noe jeg personlig synes forsterker leseropplevelsen ytterligere. For dem som er vant til å lese bøker skrevet på bokmål vil dette være en både enkel og vakker måte å bli kjent med nynorsken på, hvis man skulle ønske det. Boken er absolutt å anbefale, og kan gi assosiasjoner til både Ann-Marie MacDonald og John Irving.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Saman er ein mindre aleine:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv