Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Serotonin

«... i bokas gripende skildring av hvordan den forsmådde kjæresten Camille gråter og gråter, (...) blir Houellebecq lyrisk i sin undertrykte lengsel etter autentisk følsomhet. ... Det er i slike smale sprekker i den forherdede hinnen av svartsyn at romanen får dybde og dimensjon. Kontrasterende lynnedslag blinker gjennom fortellingens mørke, og det er da Houellebecq er på sitt beste.»

Jon Rognlien, Dagbladet

«I årevis hadde jeg hatt å gjøre med folk som var rede til å gå i døden for frihandelens skyld.» Florent-Claude Labrouste er en depressiv agronom, hjemsøkt av sin fortid, i eksistensiell bevegelse mot et bakteppe av et samfunn i krise. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
«I årevis hadde jeg hatt å gjøre med folk som var rede til å gå i døden for frihandelens skyld.» Florent-Claude Labrouste er en depressiv agronom, hjemsøkt av sin fortid, i eksistensiell bevegelse mot et bakteppe av et samfunn i krise. Han er lei av jobben og enda mer lei av sin unge, overfladiske japanske samboer, som han bare har forakt til overs for. Etter å ha overveid å drepe henne, bestemmer han seg heller for å gå for en frivillig forsvinning. Han vender tilbake til sine røtter på bygda i et Frankrike som er ødelagt av globalisering og EUs liberale fellesskapspolitikk. Bøndene sliter med å få endene til å møtes, og bygdefolket er modne for oppgjør. Det eneste som holder ham oppe er stadig høyere doser av den antidepressive medisinen Captorix - og ideen om å treffe igjen sin tidligere kjæreste, Camille. Men er det i det hele tatt mulig å være lykkelig i et moderne, vestlig samfunn?

Medlemsvurdering:
Houllebecq nok en gang på toppnivå. En besettende bok om en mann og egentlig et land eller en sivilisasjon i fritt fall. Et Frankrike uten andre verdier enn det som kan selges til kinesere. Mye fælt men også mye fantastisk både humor og beskrivelser/ iakttagelser på mannens vei mot enden.

Ingvar Hauge

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202666408
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Sérotonine

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... i bokas gripende skildring av hvordan den forsmådde kjæresten Camille gråter og gråter, (...) blir Houellebecq lyrisk i sin undertrykte lengsel etter autentisk følsomhet. ... Det er i slike smale sprekker i den forherdede hinnen av svartsyn at romanen får dybde og dimensjon. Kontrasterende lynnedslag blinker gjennom fortellingens mørke, og det er da Houellebecq er på sitt beste.»

Jon Rognlien, Dagbladet

«Kombinasjonen av en lett, ironisk tone, svært alvorlige hendelser, og et pessimistisk kultursyn, gjør boken til en vellykket satire.»

Erlen Liisberg, Bergens Tidende

«Bøkene hans er steder å være hvor jeg blir holdt i hånden av en ensom stakkar, men en intelligent stakkar, en som er betraktelig smartere og mer skadet enn meg, og som fører meg rundt og peker på verden og forteller. Det er sånn jeg vil ha det.»

Erlend Loe, Aftenposten

«Tilsynelatende er Michel Houellebecq seg selv lik i sin nye roman. Men under overflaten lurer noe så usannsynlig som en fortelling om kjærlighetens nødvendighet.»

Kjetil Jakobsen, Morgenbladet

"Sanselig og skarpt om svik, sorg og sviktende stå." "Jeg setter pris på den kvikke, tankevekkende, vittige og upålitelige stilen hans."

Stein Roll, Adresseavisen

«...om noen mener at litteratur ikke lenger er i stand til å provosere, har de etter all sannsynlighet ikke lest Michel Houellebecq.» «(...)Michel Houellebecq bekrefter at ingen skildrer det europeiske menneskets mistrøstige livsbetingelser bedre enn ham akkurat nå.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Nådeløst treffsikker (...) En ny roman av franske Michel Houellebecq er en begivenhet. Hvorfor? Fordi få forfattere treffer tidsånden så nådeløst som han.» «...en dyster roman, men den er også morsom (...) enten han beskriver kvinner nærmest som vandrende kjønnsorganer som alltid er til hans disposisjon eller som før-feministiske kone-emner som gir varme, omsorg og kjærlighet i en ellers avstumpet verden (...) en roman som både skaker og fornøyer.»

Anne Cathrine Straume, nrk.no

Kunders vurdering

I
Ingvar Hauge – 13.03.2019

– Houllebecq nok en gang på toppnivå. En besettende bok om en mann og egentlig et land eller en sivilisasjon i fritt fall. Et Frankrike uten andre verdier enn det som kan selges til kinesere. Mye fælt men også mye fantastisk både humor og beskrivelser/ iakttagelser på mannens vei mot enden.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Serotonin:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv