Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Shantaram

Røverfortelling, skjebnedrama, gangsterhistorie og kjærlighetsroman - Shantaram har det alt sammen, og er en eksistensiell tour de force av den helt sjeldne sorten. Hovedpersonen og fortelleren Lin, er på rømmen fra en langtidsdom, og søker tilflukt i Bombays slumstrøk, der han oppretter en improvisert praksis som doktor for 25. Les mer

299,-
Sendes innen 3 virkedager
Røverfortelling, skjebnedrama, gangsterhistorie og kjærlighetsroman - Shantaram har det alt sammen, og er en eksistensiell tour de force av den helt sjeldne sorten. Hovedpersonen og fortelleren Lin, er på rømmen fra en langtidsdom, og søker tilflukt i Bombays slumstrøk, der han oppretter en improvisert praksis som doktor for 25.000 slumbeboere. En takknemlighetsgjeld til byens ubestridte mafiaboss kaster ham siden ut i et nytt liv som Bombay-mafiaens våpenpusher, smugler og falskner, geriljakriger i Afghanistan... Romanen tar utgangspunkt i forfatterens egen historie, og er blant mye annet en lang kjærlighetserklæring til Bombay og India. Men først og fremst handler Shantaram om et liv og en reise helt i randsonen av hva et menneske kan tåle, om frihetens pris, om betingelsene for en ny begynnelse, om kampen mellom det gode og det onde, om kjærlighet - om de store valg i livet. Boken er ute på 20 språk, og filmrettighetene er solgt til Warner Brothers (Johnny Depp i hovedrollen som Lin).

Medlemsvurdering:
Shantaram er på nesten 1.000 sider. Det er ikke verdens beste bok, men jeg har aldri kost meg så mye med en bok, som når jeg leste denne. Mot slutten måtte jeg lage meg "kvoter" på hvor mange sider jeg skulle lese pr. dag, slik at jeg fikk den til å vare lenger!

Shhhhhhhhhhh

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
909
ISBN
9788275473316
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Shantaram
Format
20 x 14 cm
Serie
Press pocket
Shantaram 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
Shhhhhhhhhhh – 17.02.2012

– Shantaram er på nesten 1.000 sider. Det er ikke verdens beste bok, men jeg har aldri kost meg så mye med en bok, som når jeg leste denne. Mot slutten måtte jeg lage meg "kvoter" på hvor mange sider jeg skulle lese pr. dag, slik at jeg fikk den til å vare lenger!

L
Louise – 02.08.2011

– Hadde hørt mye godt om denne boken og forventningene var høye. Heldigvis stod den til forventningene og enda litt mer. Boken er et herlig sammensurium av reiseskildringer, dramatikk og Indias mørkere og lysere sider, hvor kriminalitet og begjær går hånd i hånd. Gjennom herlige reiseskildringer og beskrivelser kan man føle den indiske atmosfæren. Videre får man ta del i festlige situasjoner som oppstår grunnet ulike kulturelle tenkesett, ofte servert gjennom den herlige figuren Prabaker - en karakter man blir godt kjent med. Boken blir ekstra fascinerende ettersom den er basert på en sann historie, fortalt gjennom Lin, en hardbarket kriminell, men likevel "en fredens mann". Det er vanskelig å legge boken fra seg, selv når man har lest den ferdig.

t
toso – 27.11.2010

– Vi får et innblikk i India, kultur og innvandring til India på 80-tallet. Vi blir tatt med på reiser både bokstavelig talt og i overført betydning. Det er en bok bestående av mange fortellinger, mange høydepunkt og mange dramatiske øyeblikk. Hovedpersonen kommer bort i mange ulike mennesker, han tar sjanser mennesker sjelden gjør av frykt for det ukjente. Det er en sjeldent godt skrevet roman og jeg ble sittende å lese setninger opp igjen bare fordi de var så gode. Jeg så for meg de ulike menneskene som var beskrevet i boka, det var gode personbeskrivelser. Kan anbefales.

A
Anita Charlotte – 31.08.2009

– Dette var en utrolig sterk bok som holdt meg opptatt i mange timer. En bok en så vidt klarer å legge fra seg før en skal opp igjen på jobb om morgenen. I "Shantaram" leser en om Bombays slumstrøk og om menneskene der - en får god tid til å bli glad i menneskene i "Shantaram" og det blir en også! Boken følger forfatteren i livet etter flukten fra fengselet hvor han ettablerer seg i Bombay og etterhvert begynner å jobbe for mafiaen. Helt klart en bok en bør lese om en vil tilbringe noen timer med å bite negler av nerver og le så en gråter om en annen.

J
Johan – 28.08.2009

– Jag älskar denna boken, den har verkligen allt. Spänning, drama, humor, ja allt man kan önska sig. Den handlar om en man som rymmer från fängelse i Australien och som lite av en slump hamnar i Bombay. Här dras han in i en mängd spännande historier. Han öppnar sjukvårdsmottagning i slummen, hamnar i indiskt fängelse, blir medlem av lokala maffian och drar på uppdrag i Afghanistan. Boken är vackert skriven, och språket fångar en verkligen. Författaren får oss att känna sympati för alla de mer eller mindre trasiga själar som dyker upp i boken, och begrepp som rätt och fel blir svårtolkade. En riktig kanonbok!

N
Nora – 24.08.2009

– Jeg trodde "Shantaram" var en skikkelig guttebok, forbeholdt mannfolka. Jeg hadde rett; den er en skikkelig guttebok. Men den er for oss damene også. Slikt er ikke lett å forfatte. Boka er full av kjærlighet og brutalitet, ømhet og råskap. Fattigdommen flyter side om side med pengesedlene. Det er en utrolig fengslende historie som er så velskrevet at det er en fryd å lese den - for både ham og henne. Og så kan man snakke sammen om den etterpå. PS: Pass på å kjøpe to eksemplarer - en til hver!

A
Anneks – 21.06.2009

– "Shantaram" er en aldeles fantastisk bok. Den er nok delvis selvbiografisk, men ikke bare det. Vi møter Lin, som har rømt fra et australsk fengsel og flykter til Bombay i India. Vi opplever hans fascinasjon for byen, landet og menneskene og blir med ham først som turist, etterhvert som doktor i slummen, i indisk fengsel, som doplanger og passforfalskner og etterhvert i krig i Afghanistan. "Shantaram" er en bok det er omtrent umulig å legge fra seg, menneskene er levende beskrevet og handlingen tar stadig en ny vending. Jeg vil anbefale "Shantaram" til alle som synes at bøker i mursteinformat er av det gode, da de tar lenger tid å lese. :)

K
Karolinex – 11.05.2009

– Året 1978 ble Greg Roberts dømt til hele 20 års fengsel. Dette for å ha ranet mange banker. Han satt ikke lenge i dette fengselet. Etter to år klarte han å rømme, noe som førte til at han ble landets mest ettersøkte mann de neste ti åra. Han ble nødt til å bruke hele åtte år av disse årene i skjul i Bombay. Dette er en bok som beveger seg inn på hvor mye et menneske egentlig kan tåle mens de er på rømmen. Man blir grepet fra og med den første siden til den siste! Dette er en bok som jeg anbefaler alle som en å lese!

-
- Jack Doppler – 04.04.2009

– Gregory David Roberts fantastiske historie er virkelig et nydelig litterært måltid. Av sjelden klasse vel å merke. Etter å ha fortært de nesten 1000 sidene denne romanen inneholder, sitter jeg igjen med et ord; Vakkert. Sjeldent har jeg opplevd en slik høytid i lesestolen. Australieren Roberts levde et tilsynelatende normalt familieliv, med kone og datter. Men ulykken var ute, og ekteskapet røk. Det samme gjorde omsorgsretten til datteren. Disse hendelsene førte ham inn i en mørk verden av heroin, bankran og ulovligheter. Da han omsider ble tatt, fikk han 20 år bak murene. Men betongen klarer ikke holde ham tilbake, og han flykter til India. Deretter følger vi Australias mest ettersøkte mann gjennom Bombays gater, og møter mange nydelige, interessante og tvilsomme karakterer på veien. Boken er først og fremst en kjærlighetserklæring til hans elskede India, og dets folk. Kjærlighetens folk, som han refererer til. Etter å ha lest skildringene hans, kan man ikke annet enn å fantasere seg bort til Bombays folketrange gater. Dette er også en hyllest til vennskap, tilhørighet og kjærligheten. Dette er en bok alle bør lese. Gi deg hen til denne fabelaktige beretningen, og opplev en leseropplevelse som ingen annen.

I
Indiana – 09.01.2009

– Shantaram er boken om straffangen Lin, som rømmer fra fengsel og etablerer seg på nytt i Bombay, India. Her slår han seg ned i slummen og blir etter hvert en kjent og aktet slumdoktor. Siden slår han seg sammen med mafiaen, og får en betrodd rolle blant dem, før han beveger seg til Afghanistan og de krigsherjede fjellområdene der. Shantaram er en bok som preges av varme og kjærlighet til menneskene man møter. Det er en bok med store og små scener fra India, med filosofi og mafiamoral, med spenning, kjærlighet, farge, lukt og smak. Du kan nesten føle at du er i India når du leser. Først og fremst er dette et fantastisk eventyr - riktignok basert på forfatterens eget liv. Anbefales på det aller varmeste.

C
CM – 12.12.2008

– Gregory David Roberts gjør en spektakulær rømning fra et fengsel i Australia og gjemmer seg i byen han blir stormforelsket i, Bombay. Han bosetter seg i slummen hvor han etter en brann må jobbe som improvisert lege, og får venner som følger han gjennom hele hans tilverke i Bombay og er med på å endre hans liv. Vi følger ham videre i fengselsopphold, i jobb som forfalskner og i krig. At historien er en spektakulær røverroman er en ting, men forfatteren kan jo også skrive. Han skildrer sitt actionpregede liv med et inkluderende og levende språk som gjør fortellingen spennende og dramatisk. Hans kjærlighet til Bombay og India, og menneskene han treffer er stor og går igjen i fortellingen. Shantaram er en bok full av livsvisdom og kjærlighet. Jeg gleder meg til å ta den frem igjen, og den er plassert høyt på listen over favoritter. Øyeblikkelig klassikerstatus!

L
Lille søss – 20.10.2008

– Denne boken handler om Gregory D. Roberts som ble dømt til nitten år i fengsel, året 1978 for å ha ranet en mengde banker. Etter kun to år i fengsel klarte han å rømme fra et av Australias sikreste fengsler og endte opp med å bli landets mest ettersøkte mann de neste ti årene fremover. Over fem år av disse årene tilbragte han i Bomby i frykt for å bli fanget på nytt. Denne boken tar utgangspunkt i forfatterens opplevelser fra livet på rømmen. Dette er en leseopplevelse om hva et menneske kan takle over lang tid. Livet er ikke alltid så lett som en tror det skal være. Denne boken burde alle og enhver lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Shantaram:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv