Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Simon og eiketrærne

Boken handler om Simon og hans oppvekst i Gøteborg under 2. verdenskrig. Simon er jøde, og adoptivbarn i en sosialdemokratisk familie. På skolen treffer han Isak, jøden fra Berlin som med nød og neppe har sluppet unna nazistenes klør. Les mer

399,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Boken handler om Simon og hans oppvekst i Gøteborg under 2. verdenskrig. Simon er jøde, og adoptivbarn i en sosialdemokratisk familie. På skolen treffer han Isak, jøden fra Berlin som med nød og neppe har sluppet unna nazistenes klør. Gjennom ham og hans familie kommer Simon nærmere sin jødiske arv. Men selve grunnfjellet i Simons verden er Karin, adoptivmoren, som dominerer hjemmet med sin trygghet og varme. En familiekrønike om utvikling, søken etter identitet og frigjøring.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202445737
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Simon och ekarna

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

i
indi – 27.10.2009

– Handlingen i "Simon og eiketrærne" er lagt til tiden rundt andre verdenskrig. Simon er en jødisk gutt som vokser opp som adoptivsønn av Karin og Erik Larsson. De er fra enkle kår, men gir Simon kjærlighet og nærhet. Simon er skoleflink og får muligheten til å begynne på realskolen der han treffer Isak, sønn av en rik jødisk bokhandler. Det oppstår et nært vennskap mellom de to guttene, selv om de er svært ulike. Men jødehatet ulmer også i Sverige, og krigen fører med seg redsel og utrygghet og en søken etter egen identitet. Dette er varm og stemningsfull bok som virkelig fester seg i sinnet. Fredriksson skildrer mesterlig både mennesker og miljø, og har skapt en levende og troverdig roman. I det hele tatt en god historie jeg virkelig kan anbefale.

R
Ragnhild – 09.02.2006

– Denne boken synes jeg faktisk er litt vanskelig å anmelde.. Grunnen er at jeg synes boken til tider er litt vanskelig å forstå. Boken omhandler tiden rundt første verdens krig, og kanskje er jeg rett og slett for ung til å forstå denne boken fullt og helt?? Første halvdel var til tider ganske uforståelig synes jeg, og litt kjedelig. Boken tar seg så opp i andre halvdel og blir ganske god. Boken lønnes å bruke litt tid på, men jeg synes andre bøker av denne forfatteren er bedre. Hovedpersonen Simon har mange rare tanker og fantasier. Boken er godt skrevet, men jeg følger bare ikke alltid helt med i svingene. Når jeg bare kom meg gjennom første halvdel så bare måtte jeg lese resten.

P
PST – 06.01.2006

– Forfatteren av denne boka, som tydeligvis har mye godt å komme med, har jeg av en eller annen grunn ikke vurdert å lese noe av tidligere. Jeg lurer på om jeg rett og slett har innbilt meg at hun skriver 'damebøker', av den gode gamle Daneille Steel-typen. Så feil kan man altså ta! Denne boka engasjerer fra første side. Det er ikke det at det er så mye action hele veien, men vekslingen mellom indre og ytre handling er så briljant, det hele åpner seg gradvis mer og mer, og historien blir som et slags mysterium, tross alt.
Her er det nydelige personskildringer, og er realistisk og samtidig var skildring av den lille adopterte guttens følelser, tanker og oppfatninger. En del uventede vendiger dukker også opp, så ingenting er avgjort før du er kommet helt til endes... Anbefales!

B
Bokormen – 21.07.2005

– Handlingen i 'Simon og eiketrærne' er lagt til tiden rundt den andre verdenskrig. Simon er en jødisk gutt som vokser opp som adoptivsønn av Karin og Erik Larsson. De er fra enkle kår, men gir Simon kjærlighet og nærhet. Simon er skoleflink og får muligheten til å begynne på realskolen der han treffer Isak, sønn av en rik jødisk bokhandler. Det oppstår et nært vennskap mellom de to guttene, selv om de er svært ulike. Men jødehatet ulmer også i Sverige, og krigen fører med seg redsel og utrygghet og en søken etter egen identitet. Dette er varm og stemningsfull bok som virkelig fester seg i sinnet. Fredriksson skildrer mesterlig både mennesker og miljø, og har skapt en levende og troverdig roman. I det hele tatt en god historie jeg virkelig kan anbefale.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Simon og eiketrærne:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv