Søsterklokkene

roman

Svøm med dem som drukner tok leserne med storm. Nå er Lars Mytting tilbake med en fengslende roman med handling hentet fra Gudbrandsdalens mytiske landskap. Les mer
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,- (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer 24.august

Om boka

En gang for lenge siden ble det født to tvillingsøstre på Butangen i det indre av Gudbrandsdalen. Moren døde under fødselen, for Halfrid og Gunhild Hekne var sammenvokst fra hoftene og ned. Men de ble til to livlige unger, de lo mye og gjorde rett for seg som dugende billedveversker.

Da de var halvvoksne, ble den ene syk. Faren deres, Eirik Hekne, oppsøkte presten og ba om at de skulle få dø samtidig. Til gjengjeld fikk han støpt to kirkeklokker, med en klang så malmfull at klokkeren ble døv etter tre messer i den eldgamle stavkirken. Eirik hadde nemlig kastet sølvdalere og sølvbestikk til 18 i støpeformen. Jo mer sølv, desto vakrere klang. Klokkene ringte i evigheter over bygda, for levende og for døde, for flom og skogbrann – helt fram til 1880.

Da blir Butangen utsatt for brå omveltninger. En ny prest kommer til bygda, og fra Hekne-gården kommer ungjenta Astrid for å gjøre tjeneste på prestegården. Og helt fra Dresden i Tyskland kommer en mann som begynner å tegne stavkirken i alle dens detaljer.

Fakta