Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Svart regn

Den første norske oljeromanen! "Svart regn" skildrer oljeleternes verden. Romanen følger mannskapet på en borerigg i Nordsjøen gjennom et tiår og tegner et fandenivoldsk bilde av oljeeventyret. For noen er det skremmende, for våghalsen Sjur Willy er det fullt av muligheter og sitrende spenning. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Den første norske oljeromanen! "Svart regn" skildrer oljeleternes verden. Romanen følger mannskapet på en borerigg i Nordsjøen gjennom et tiår og tegner et fandenivoldsk bilde av oljeeventyret. For noen er det skremmende, for våghalsen Sjur Willy er det fullt av muligheter og sitrende spenning. Meninga med livet og blodslitet er grei, han skal bli driller! Den dagen oljeføyka står opp gjennom stigerøret skal han være på plass i drillerbua, og nåde den som kommer i veien for ham!

..."Svart regn har blitt en røff krønikerbok om det norske oljeeventyret, og Magnar Johnsgaard formelig pisker frem handlingen..." Terje Stemland, Aftenposten.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202331108
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

H
Heidi – 06.01.2008

– Nå er den her, den første norske oljeromanen. Magnar Johnsgaard brøt målsnøret med «Svart regn», en rett-fra-levra-bok om den første vanvittige pionertiden i Nordsjøen. Boken er først og fremst interessant på grunn av stoffet. Den er skrevet med stor kunnskap, innlevelse og med høy puls. Vi følger Sjur Willy, Tengs og Bruin som begynner som roustabouts, altmuligmenn, på en borerigg. Sjur Willy er eventyreren, spenningssøkeren som er villig til å gjøre absolutt ALT for å bli driller. Bruin er fagforeningsmann, unnalurer og kverulant. Johnsgaard levner ikke fagforeningsfolkene mye ære gjennom dette portrettet. Amerikanerne styrte i oppbyggingsfasen av den norske oljeindustrien og prøvde å holde kunnskapskortene tett til brystet, inntil norske myndigheter forlangte at også nordmenn skulle læres opp til kvalifiserte jobber. Boken skildrer en beintøff hierarkisk mannsverden med rivalisering og taktiske allianser. Men også kameratskap, ømhet og heltemot presser seg fram som løvetann opp av asfalten. Det måtte gå galt med Texas-metoden i Nordsjøen. «Alexander Kielland»-ulykken var et sjokk og banet veien for ordnede forhold. Et verdig monument over de gærne pionerene.

j
jony – 03.02.2006

– Denne boken handler om Sjur Willy, Tengs og Bruin. som begynner som roustabouts, altmuligmenn, på en borerigg. Sjur Willy er eventyreren, spenningssøkeren som er villig til å gjøre absolutt ALT for å bli driller. Bruin er fagforeningsmann, unnalurer og kverulant. Johnsgaard levner ikke fagforeningsfolkene mye ære gjennom dette portrettet. Amerikanerne styrte i oppbyggingsfasen av den norske oljeindustrien og prøvde å holde kunnskapskortene tett til brystet, inntil norske myndigheter forlangte at også nordmenn skulle læres opp til kvalifiserte jobber.
Boken skildrer en beintøff hierarkisk mannsverden med rivalisering og taktiske allianser. Men også kameratskap, ømhet og heltemot presser seg fram som løvetann opp av asfalten.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Svart regn:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv