Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Svendsens catering

roman

Johannes Svendsen drømmer om et jevnt sig av catering-oppdrag, penger i banken og rolige dager med familien. Men så enkelt skal det ikke være. Etter at gjestene i et bryllup blir matforgiftet, oppløses det gamle firmaet. Les mer

339,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Johannes Svendsen drømmer om et jevnt sig av catering-oppdrag, penger i banken og rolige dager med familien. Men så enkelt skal det ikke være. Etter at gjestene i et bryllup blir matforgiftet, oppløses det gamle firmaet. Kona trekker han med til samlivsterapeut, og han sliter med kustusen på tenåringsdatteren. I forsøket på å etablere Svendsens catering blander Johannes business og familie, og dermed får han enda flere problemer.

Medlemsvurdering:
Strålende, godt språk, underholdende i tillegg til at den er alvorlig og litt rørende. Jeg har lånt den bort til en mannlig kollega og sagt at dette er ei god "mannebok" som passer for begge kjønn.

Sølvi Kristoffersen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205549159
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Kunders vurdering

S
Sølvi Kristoffersen – 01.10.2018

– Strålende, godt språk, underholdende i tillegg til at den er alvorlig og litt rørende. Jeg har lånt den bort til en mannlig kollega og sagt at dette er ei god "mannebok" som passer for begge kjønn.

l
larsli – 16.06.2009

– Boka om Svendsen og hans cateringfirma er boken om mannen i gata og hvordan en mann i sin "beste" alder håndterer motgang. Kyrre Andreassen bruker Drammen som kulisse og er som vanlig dialogens mester. Her er det ikke "norsk film-dialog" anno 70-tallet, men jordnære samtaler mellom voksne menn hvor lite blir sagt og knappe svar og det usagte vel så gjerne er resultatet. Boka beskriver Svendsens nedturer med svært svart humor. Han biter sin tenåringdatters kjæreste i låret, han går til sengs med sin svigerinne når kona flytter fra ham og dummer seg veldig ut på Oslotur med kinarestaurantbesøk sammen med konas arbeidskolleger. Det er så bra beskrevet og det verste (eller beste) av alt er at Svendsen stort sett lander på beina uansett hvor dumt han oppfører seg. Svart humor som må oppleves.

l
larsli – 23.10.2007

– Boka om Svendsen og hans cateringfirma er boken om mannen i gata og hvordan en mann i sin beste alder håndterer motgang. Kyrre Andreassen bruker Drammen som kulisse og er som vanlig dialogens mester. Her er det ikke "norsk film-dialog" anno 70-tallet, men jordnære samtaler mellom voksne menn hvor lite blir sagt og knappe svar og det usagte vel så gjerne er resultatet. Boka beskriver Svendsens nedturer med svært svart humor. Han biter sin tenåringdatters kjæreste i låret, han går til sengs med sin svigerinne når kona flytter fra ham og dummer seg veldig ut på Oslotur med kinarestaurantbesøk sammen med konas arbeidskolleger. Det er så bra beskrevet og det verste (eller beste) av alt er at Svendsen stort sett lander på beina uansett hvor dumt han oppfører seg. Svart humor som må oppleves.

J
Jony – 10.09.2006

– Forfatteren, med en novellesamling, en roman og to skuespill bak seg, har skrevet en røff og tidsriktig roman om Drammen, der hovedpersonen Johannes Svendsen sliter med å få livet sitt til å fungere med kone og to unger. Han driver et lite cateringfirma som ligger nede etter en servering med fordervet kjøtt i et bryllup. Svendsen er en lusen helt, som forbløffer leseren med sine fatale handlinger av dumhet og godhet - og som renser seg i selvmedlidenhet for å takle misforholdet mellom levesettet sitt og det idealiserte bildet av livet i drømmesamfunnet. Det er tallrike komiske og absurde elementer i romanen, for en drammenser sikkert dobbelt fryd i henhold til lokalkolorittene og bypatriotismen - for gjennomsnittsmannen Svendsen stikker ikke av når han får fadesene i fleisen,

Oppdag mer

Bøker som ligner på Svendsens catering:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv