Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Svik 1938

TILDELT NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS 2014

Helsingfors, 1938. Adolf Hitlers ekspansjonspolitikk i Europa vekker både sinne og beundring, ikke minst i den såkalte Onsdagsklubben, et uformelt diskusjonsforum som består av et knippe gamle venner av advokaten Claes Thune. Les mer

189,-
Sendes innen 1 virkedag
TILDELT NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS 2014

Helsingfors, 1938. Adolf Hitlers ekspansjonspolitikk i Europa vekker både sinne og beundring, ikke minst i den såkalte Onsdagsklubben, et uformelt diskusjonsforum som består av et knippe gamle venner av advokaten Claes Thune. Men Europas splittelse merkes også i Onsdagsklubben, og Thune mister etter hvert troen på at det er noen nytte i samtalene. Han engasjerer seg i utenrikspolitikken, men ikke i mye annet. Han er nyskilt og trist, og legger heller ikke særlig krefter i advokatbyrået sitt. Heldigvis har han god hjelp i sin nyansatte sekretær, den skikkelige og dyktige fru Wiik.

Men fru Wiik kjenner seg ikke så dyktig. Hun plages av vonde minner fra ungdomstiden under borgerkrigen, og prøver så godt hun kan å glemme. Men under et av Onsdagsklubbens møter kjenner hun brått igjen en stemme fra fortiden. De smertefulle minnene blir brakt til overflaten - og Matilda må fatte et vanskelig valg.

Kjell Westö har gitt oss en ualminnelig velskrevet og velkomponert roman, med et spenningsmettet plott som driver leseren frem mot den dramatiske slutten.

Medlemsvurdering:
En spennende og dramatisk historie, og med en overraskende og uventet avslutning.

Ingrid Yrvin

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
310
ISBN
9788253037691
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Hägring 38
Format
20 x 13 cm
Nr
8114544
Priser
Nordisk Råds litteraturpris 2014

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

I
Ingrid Yrvin – 29.06.2022

– En spennende og dramatisk historie, og med en overraskende og uventet avslutning.

G
Geir Ingebrigtsen – 07.02.2017

– Ei godkjent bok der historien dreier seg om svik fra krigens dager mot jøder

m
mortern werring – 04.11.2016

– Bra !

P
Per Olav Johannsen – 05.10.2016

– En finstemt roman med et godt plott, samt verdifullt å få bakgrunn fra et Finland som vi kjenner altfor lite til.

K
Kristian Djuvsland – 30.09.2016

– Denne boka gav meg innsikt i deler av finsk krigshistorie som var lite kjent for meg frå før.

E
Edna – 27.09.2016

– Interessant, men med mange passasjer som er uendelig lange og fylt med snikksnakk.

E
Eileen Helen – 24.05.2016

– Kjøpte denne boken til en venn som trodde jeg lånte den til ham. Da jeg fortalte at den var en gave smilte han bredt og sa "Det var bra, jeg liker boken SÅ godt, har lyst å else den flere ganger!' og det har han gjort! Bare rose ord å høre fra han om den!! Han anbefaler den på den starkest!

B
Bjørn Ole Korsvold – 06.04.2016

– Godt skrevet og forteller veldig mye om Finlands historie i første halvdel av 1900-tallet.

A
Alf Roar Olsen – 04.04.2016

– Jeg hadde med boka på en familietur til York i påska. Litt uhøflig kanskje, men det ble mange lesestunder med "Svik", og boka ble lest ut lenge før hjemreisen. Spennende, velregissert og opplysende om en tid i Finland vi ikke kjenner så godt. Det førte til at jeg måtte sjekke litt bakgrunnsstoff. Og boka bygger seg opp til en avslutning hvor du ikke får løsningen før på absolutt siste side. Jeg skal lese mer av Kjell Westö!

M
Morten – 29.03.2016

– Finland har en dramatisk historie som er ukjent for mange av oss. Etter første verdenskrig opplevde landet en opprivende borgerkrig mellom "hvite" og "røde" styrker hvor førstnevnte gikk av med seieren. Det resulterte i brutale utrenskinger og konsentrasjonsleire hvor tusener døde. Frykten for kommunismen gjorde at Finland var mer positiv til Nazi-Tyskland enn mnge andre land. Det er konteksten til romanen 1938 av Kjell Westø. Vi følger en gruppe mennesker med ulike bakgrunner og sympatier i en opprivende tid før vinterkrigen og fortsettelseskrigen, men fortsatt gir borgerkrigen og skjebnene den skapte skygger over samtiden. Romanen er tankevekkende, lærerik, men også spennende. Et moderne mesterverk!

L
Lise Gøransson – 28.03.2016

– En bok litt utenom det jeg pleier å lese. Tittelen er "Svik", og det er sannelig svik det handler om. En tapt barndom og ungdomstid, et strandet ekteskap, kameraters illojalitet, nasjoners svik mot jødene, kvinners svik mot seg selv og sine opplevelser. Inngående personskildringer, god kjennskap til traumer og psykisk lidelse. Boken er velskrevet, fengslende og spennende. Ikke en pageturner, men likevel umulig å legge fra seg. Jeg måtte se hvordan det gikk med dem alle sammen. Og den dramatiske slutten var god - et oppgjør, en straff og et punktum.

B
Britt Helliesen – 28.03.2016

– Lettlest og god bok.

C
Carine Jensen – 22.03.2016

– En ukjent forfatter for meg, han skrive veldig godt. Boka handler om en finsk advokat og hans gamle studikamerater i tiden før 2. Verdenskrig. Vi blir tatt med tilbake i tid, hva skjedde egentlig med fru Wiik, og hvordan vil dette ende med krigens begynnelse som bakteppe.

K
Kristin Renée – 11.03.2016

– Interessant og god bok. Les den

J
Jarle Aas – 26.01.2016

– Dette er skjønnlitterær forfatter jeg kommer til å lese mer av. Helt siden Der vi en gang gikk har jeg vært litt hekter på denne forfatteren. Han skriver engasjerende om mennesker og miljøer i en storpolititisk omveltning i Europa og ikke minst i Finland.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Svik 1938:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv