Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Syng, gravløse, syng

«Jesmyn Ward trekker deg rett inn i det fuktige landskapet i landsbyen Bois Sauvage i Mississippi i den nye romanen. (...) Jesmyn Ward skriver denne såre, bitre siden av amerikansk historie slik at det er umulig å unnslippe.»

Dagbladet

En tidløs roman om familie, rase og klasse - allerede en moderne klassiker.

Jojo er 13 år og prøver å forstå hva det vil si å være en mann. Han mangler ikke rollemodeller: Den svarte morfaren Pop, den hvite farfaren Big Joseph og faren Michael. Les mer

99,-

189,- Spar: 90,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En tidløs roman om familie, rase og klasse - allerede en moderne klassiker.

Jojo er 13 år og prøver å forstå hva det vil si å være en mann. Han mangler ikke rollemodeller: Den svarte morfaren Pop, den hvite farfaren Big Joseph og faren Michael. Leoni er svart, hun elsker Michael og ønsker å være en god mor for barna deres, Jojo og lille Kayla. Rusavhengig og konfliktsøkende som hun er, klarer hun ikke å sette barna foran egne behov. En dag stabler hun Jojo, Kayla og en venninne inn i bilen, de skal nordover og hente Michael som har sonet ferdig i fengsel. Bilturen gjennom det nesten mytiske sørstatslandskapet blir en roadtrip ut av helvete.
Språket dirrer i fortellingen om denne både kjærlighets- og konfliktfylte familien på landsbygda i Mississippi. De levende og de døde omgås i en roman om fedrenes misgjerninger, vold og kjærlighet.

Medlemsvurdering:
Jesmyn Ward er en forfatter man bør merke seg. Hun gir de svakeste en stemme, og skriver om å vokse opp i omstendigheter som gir en nesten usynlig strime av håp om å få et liv det er verdt å leve. Hun forteller historier som vi kanskje ikke har lyst til å lese, men som vi trenger.

Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242183958
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Sing, unburied, sing

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Jesmyn Ward trekker deg rett inn i det fuktige landskapet i landsbyen Bois Sauvage i Mississippi i den nye romanen. (...) Jesmyn Ward skriver denne såre, bitre siden av amerikansk historie slik at det er umulig å unnslippe.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«… en medrivende, godt fortalt historie, og en spennende innføring i en flik av Amerika vi sjelden hører fra.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Dette er Jesmyn Wards tredje roman, og den befester hennes posisjon som en gryende litterær verdensstjerne … Dette er en vond, tidfull roman på et svært høyt litterært nivå. (...) En imponerende prestasjon.»

Ola Innset, Klassekampen

«Jesmyn Ward beskriver et betent og stadig smertende sår i amerikansk historie: Hun skriver om hverdagen til afroamerikanske borgere som aldri kan frigjøre seg fra fortiden. Slaveri, ydmykelse, lynsjing og vold har gjort dem til de menneskene de er i dag.»

Anne Cathrine Straume, nrk.no

Kunders vurdering

H
Hilde Røer Johnsrud, redaktør – 29.01.2020

– Jesmyn Ward er en forfatter man bør merke seg. Hun gir de svakeste en stemme, og skriver om å vokse opp i omstendigheter som gir en nesten usynlig strime av håp om å få et liv det er verdt å leve. Hun forteller historier som vi kanskje ikke har lyst til å lese, men som vi trenger.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Syng, gravløse, syng:

Se flere

Logg inn

Handlekurv