Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tåke

Hovedpersonen i romanen går i selvmordstanker, men da han reiser til Salamanca for å oppsøke sin skaper, forfatteren Unamuno og be om råd, svarer Unamuno med å ta livet av han. Romanen er en metaroman, og grunntanken er at mennesket, stilt overfor skapelsens ufølsomme gud har plikt til å gjøre opprør mot sin skjebne, et opprør som er dømt til å mislykkes, men allikevel er avgjørende for den menneskelige verdighet. Les mer

295,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Hovedpersonen i romanen går i selvmordstanker, men da han reiser til Salamanca for å oppsøke sin skaper, forfatteren Unamuno og be om råd, svarer Unamuno med å ta livet av han. Romanen er en metaroman, og grunntanken er at mennesket, stilt overfor skapelsens ufølsomme gud har plikt til å gjøre opprør mot sin skjebne, et opprør som er dømt til å mislykkes, men allikevel er avgjørende for den menneskelige verdighet.

Detaljer

Forlag
Solum
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
253
ISBN
9788256011971
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1999
Originaltittel
Niebla
Format
15 x 22 cm
Serie
Fabula

Kunders vurdering

V
Vegard Bakkely – 19.04.2006

– Tåke er historien om den mildt sagt nevrotiske Augusto, og hans møte med kjærligheten. Tåke er også dekkende for å beskrive Augusto som person. Han går rundt i en slags drømmende sinnstemning, og personene han møter og hendelsene som inntreffer skaper en noe tåkete stemning i boka. Vi bør merke oss at ordet Niebla (tåke på spansk) også kan bety sinnsforvirring. Boka beskriver tåke som noe som gjør at man ser uklart på tilværelsen. Det er noe som skygger for tingene rundt oss. Morsomt er det at enkelte universitetsbiblioteker har listet Victor Goti som forfatteren av prologen til boka. Det er morsomt, da Victo Goti er en karakter i boka, skrevet av Unamuno. Ikke en faktisk person. Unamuno ønsker å viske ut skillet mellom realitet og fiksjon. Det klarer han også ved å opptre i boka som seg selv. Jeg anbefaler boka på det varmeste til alle som liker gode romaner, og alle som har (eksistens)filosofiske interesser - eller som ønsker å ha det.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tåke:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kniv
Ny!

Kniv

Salman Rushdie
Innbundet 
429,-
 

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-

Vory

Mark Galeotti
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv