– Boka åpner med et familietreff. Personene, og da særlig hovedpersonen Signe, snakker og handler merkelig i leserens øyne. Sinne utløses på uforståelig vis og voksne mennesker oppfører seg trumpete som små barn. De påfølgende kapitlene tar leseren med til Signes oppvekst og framstiller, i fantastisk skarpe replikker og opptrinn, bakgrunnen for konfliktene i det innledende familietreffet. Spørsmålet som ligger under er om man er født til å gjenta vrange mønstre fra oppveksten? Er man på forhånd dømt, eller er man fri til å handle annerledes som voksen? Bokas styrke er livsnære replikker, sann observasjonsevne og tett oppbygging. Her er intet tatt med som ikke tjener teksten. Temaet angår alle mennesker. Bokas mulige svakhet er at forfatteren ikke nærmer seg noe svar på sitt sørsmål, hun nøyer seg med å trekke opp et vilkårlig forløp som illustrasjon til tematikken.
Tiden det tar
Signe er 30 år og har nettopp flyttet ut av byen med mann og barn. Det er like før jul, og de tre har for første gang planlagt å feire den for seg selv Men så kommer Signes foreldre på besøk.
"Tiden det tar" er en roman der lyset ligger inni mørket, sommeren ligger inni vinteren, fortiden ligger inni nåtiden.
Les mer
"Tiden det tar" er en roman der lyset ligger inni mørket, sommeren ligger inni vinteren, fortiden ligger inni nåtiden. Signe, 13 år, er inni Signe, 30 år. "Tiden det tar" forteller også fra denne 13-åringens liv i mørketidas Finnmark. En roman om det å fortelle, om tid, om hvordan våre livshistorier alltid er nåtid.
Detaljer
- Forlag
- Lydbokforlaget
- Språk
- Norsk Bokmål
- ISBN
- 9788242127143
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2007
- Priser
- Havmannprisen 2001
Lytt til utdrag