Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tilbake til Riverton

To søstre blir vitner til at en ung poet tar livet av seg på en sosietetsfest i 1924. Den nittiåtte år gamle Grace Bradley, som en gang var hushjelp på Riverton, husker sin egen del av historien, en hemmelighet hun har holdt på lenge. Les mer

249,-
Sendes innen 3 - 10 dager
To søstre blir vitner til at en ung poet tar livet av seg på en sosietetsfest i 1924. Den nittiåtte år gamle Grace Bradley, som en gang var hushjelp på Riverton, husker sin egen del av historien, en hemmelighet hun har holdt på lenge. Da en ung produsent kommer til henne for å lage film av hendelsen forteller hun hva som skjedde den sommeren i 1924, i etterkant av den første verdenskrig og i de glamorøse 20-årene. Dette er forfatterens debutroman.

Medlemsvurdering:
"Tilbake til Riverton" er en fantastisk bok! Den handler om den unge kammerpiken Grace, som kjenner til mange forskjellige hemmeligheter i det store godset, Riverton. Hele 75 år senere får den da gamle Grace et helt uventet besøk av en ung kvinnelig produsent som skal gjøre om denne godt bevarte historien til en film. Dette ved hjelp av den gamle Grace Bradley, som jobbet på dette godset i sine yngre tider. Det kommer frem mange skjulte hemmligheter som ingen visste om! Jeg slet med å legge fra denne fantastiske boken! Dette er en vakker kjærelighetsfortelling som jeg absolutt anbefaler!

Karolinex

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Schibsted
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
511
ISBN
9788251635554
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
The house at Riverton
Format
18 x 11 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

T
Tommy Bjelke Andersen – 03.05.2016

– Tilbake til riverton.

K
Karolinex – 30.07.2010

– "Tilbake til Riverton" er en fantastisk bok! Den handler om den unge kammerpiken Grace, som kjenner til mange forskjellige hemmeligheter i det store godset, Riverton. Hele 75 år senere får den da gamle Grace et helt uventet besøk av en ung kvinnelig produsent som skal gjøre om denne godt bevarte historien til en film. Dette ved hjelp av den gamle Grace Bradley, som jobbet på dette godset i sine yngre tider. Det kommer frem mange skjulte hemmligheter som ingen visste om! Jeg slet med å legge fra denne fantastiske boken! Dette er en vakker kjærelighetsfortelling som jeg absolutt anbefaler!

R
R – 08.07.2010

– Denne boken er bare helt fantastisk. Kate Morton skriver på en måte som får meg til å bli helt med i historien og det å legge bort boken når man først har begynt å lese er nesten helt umulig. Historien som beskrives er svært gripende. Historien dreier seg hovedsaklig om tjenestejenta Grace som jobbet på Riverton-godset. Hendelser der er fortrengt helt til det en dag dukker opp en dame som besøker Grace på gamlehjemmet og forteller at hun vil lage film om hendelsene på godset. Dette får Grace til å gjennoppleve hele sin tid der og hun bestemmer seg for å fortelle historien, som vi får høre, til sitt barnebarn.

M
Mia – 23.08.2009

– Denne boken fikk meg revet med fra første til siste side. Boken gir en varm, og til en viss grad en humoristisk beskrivelse av familien på Riverton, livet på et eldrehjem, men spesielt samholdet blant tjenerstaben. Historien bygger seg hele tiden opp mot spenningstoppen, men innimellom blir man så revet med av de mindre hendelsene i boken, at man glemmer hva som er meningen med Graces historie. Forfatteren gir liv til alle personen i hendelsesforløpet, og selv om noen er klisjeaktig så sitter man igjen med en følelese av at man kjenner karakterene. Selv om boken følger to "separate" hendelsesforløp, med et stort sprang i tid, så er begge historiene spennende, medrivende og utmerket fortalt. Slutten av boken er overraskende, og du vil sitte igjen med den følelsen man alltid sitter igjen med etter en fantastisk bok.

V
Veronika – 23.07.2009

– Jeg kan nesten ikke tro at dette er en debut! Denne boka er så godt skrevet, så vakker, følelsesladet og spennende at få klarer det, selv etter årevis innenfor forfatteryrket. De forskjellige personene er godt skildret, det samme er omgivelsene. Men best skildret av alt er de forskjellige følelsene. Man får et godt inntrykk av hvordan Grace hadde det, og hvorfor hun gjorde som hun gjorde. Forholdet mellom henne, en fattig tjener uten far, og den rike familiens arvinger er fantastisk. Hendelser og gjerninger, som først virker uforståelige, og som får deg til å mislike personer, blir snudd opp ned når du får et mer detaljert innblikk i de forskjellige situasjonene. Dette gjør at du sjelden vet hvem du skal like, og hvem du skal mislike. Her er alt nøye gjennomtenkt, og du blir dratt frem og tilbake, fra 1920 årene til 1999, alltid nysgjerrig, alltid villig til å vite mer. Anbefales på det sterkeste!

t
tonemor – 19.12.2008

– Historien fortelles både i nåtid og fortid gjennom hele boka. Denne forskjellige vinklingen fungerer fint, og sørger for at det blir variasjon, samtidig som det bygger seg opp til en ganske så stor spenningstopp mot slutten. Etter første side og første møte med Riverton, så var det bare å glemme å legge fra seg boka. Miljøet og personene er så godt skildret, det er lett å leve seg inn i handlingen og drømme seg bort mens man leser. Selv om noen ting kanskje var litt åpenbare og noen av personene vel typiske, så synes jeg ikke det gjorde noe. Persongalleriet er likevel fascinerende og frodig, og kontrastene mellom tjenerskapets verden og godsets familie er spennende og veldig interessant å lese om. Jeg fikk meg også en overraskelse mot slutten, mysteriet var slettes ikke som jeg hadde trodd. Og jeg elsker å bli overrasket! Jeg håper vi får lese mer fra forfatteren senere, og jeg kan ikke annet enn å gi "Tilbake til Riverton" en sekser. Denne nydelige boka anbefales varmt videre!

S
Skancke – 17.08.2008

– På midten av tyve-tallet tar en kjent dikter livet sitt på et gods hvor Grace arbeider som kammerpike. Hun startet sitt arbeid der som 14-åring, da som tjenestepike. Når denne fatale episoden inntreffer ti år senere er Grace blitt kammertjener for Hannah, som sammen med sin søster er vitne til denne grusomme hendelsen. Ikke så mange månedene senere forlater Grace Riverton, og legger lokk på minnene fra disse formgivende årene av sitt liv. Først nærmere 70 år senere børster Grace støv av disse minnene, og hennes historie er klar til å bli fortalt. Sjelden har jeg lest en roman hvor fatterens beskrivelser er så levende. Hun bruker metaforer som er helt nydelige, samtidig svært gjenkjennbare. Språket er lett, men inntagende. Romanen var fortettet, men aldri langtekkelig. Historien bygger seg gradvis opp mot et crescendo til slutt, men forfatteren klarer hele tiden å fange leserens oppmerksomhet og interesse - jeg fant ikke ett minutt av boka kjedelig! Morton har et stort persongalleri med troverdige karakterer, alle med hver sin egenart. Skal du lese kun en bok i år anbefaler jeg denne!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tilbake til Riverton:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv