Tredje person entall

roman

«Gode skildringer av studietid og en nødvendig skilmisse, tette skildringer av alkoholens lindring og forbannelse.»

, Haugesunds Avis Terningkast 5
Hulda Kråkefjær kommer fra en lovende familie. Men med Hulda skal det vise seg å gå riktig ille: Hun mislykkes gjentatte ganger i kjærlighetslivet, tilbringer mye tid på brune puber, drikker seg fra sans og samling og gjør håpløse ting. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Hulda Kråkefjær kommer fra en lovende familie. Men med Hulda skal det vise seg å gå riktig ille: Hun mislykkes gjentatte ganger i kjærlighetslivet, tilbringer mye tid på brune puber, drikker seg fra sans og samling og gjør håpløse ting. Hulda Kråkefjær lever rett og slett et destruktivt liv. Hvorfor har det gått så dårlig med Hulda? Hvordan kunne det gått annerledes? I hvilken grad kan man styre skjebnen?


Tredje person entall er en mørk historie, fortalt med mye overskudd og humor.

Fakta

Bla i boka

Anmeldelser

«Gode skildringer av studietid og en nødvendig skilmisse, tette skildringer av alkoholens lindring og forbannelse.»

, Haugesunds Avis Terningkast 5

«Jeg er imponert over Vigdis Hjorth. Med sin nye roman Tredje person entall viser hun en språklig og kunstnerisk side jeg knapt har sett i hennes bøker tidligere.»

, Tønsbergs Blad

«Vigdis Hjorth er en eksepsjonelt god forteller. Hun skriver klart, skarpt og klokt, underholdende og skremmende presist. Hjorth har en evne til å fange situasjoner og erfaringer i språk som gjør at man sitter og tenker: akkurat sånn er det.»

, Aftenposten

«Hjorth er god til å nyansere idealene som råder de tiårene romanen beveger seg gjennom. Hun har av og til besnærende gode skildringer av menneskenes forfengelighet og sårbarhet. Dialogene hennes er også av ypperlig kvalitet. Hjorth har i det hele tatt et godt og nådeløst blikk for de realitetene vi forholder oss til, hun skriver medrivende og til tider svært god prosa. Hun skriver med autoritet og overskudd.»

Nationen

«En bred og dyp roman fra Vigdis Hjort, som med sin særegne begavelse avdekker borgerskapets diskré sjarm. Hun har skrevet en roman som berører og imponerer.»

, Dagsavisen

«Tredje person entall er både underholdende og mørkt tragisk, skrevet i en medrivende form og et språk som understreker handlingen. Den blir aldri kjedelig.»

, Gudbrandsdølen Dagningen

«I sine siste romaner har Vigdis Hjorth balet med eksistensielle spørsmål, og hun har ikke vært redd for å kombinere høyt og lavt, hverdag og høytid. I Tredje person entall skriver hun på en overbevisende måte frem smerten over tilværelsens uutholdelig letthet.»

, P2

«Hjorth forsker, som før, på kreftene som herjer i menneskene. Hun er en skarpsindig forfatter, og det hele er underholdende, intenst og velskrevet.»

, Dagbladet