Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Uke 43

roman

Solveig, 33 år, er nyansatt litteraturviter ved en distriktshøyskole. I løpet av de dagene romanen utspiller seg, blir flere linjer i livet hennes tvunnet sammen: Det uforløste forholdet til moren, vennskapet med den eldre kollegaen Hilde, hennes litterære grunnsyn og forholdet til studentene. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Solveig, 33 år, er nyansatt litteraturviter ved en distriktshøyskole. I løpet av de dagene romanen utspiller seg, blir flere linjer i livet hennes tvunnet sammen: Det uforløste forholdet til moren, vennskapet med den eldre kollegaen Hilde, hennes litterære grunnsyn og forholdet til studentene.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
228
ISBN
9788249502615
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Format
11 x 19 cm
Serie
Oktober pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

C
C. – 25.05.2007

– Er du glad i å lese bøker? Er du fascinert av språket så vel som handlingen? Det er også hovedpersonen i boken, Solveig jobber med språkets muligheter og begrensinger. Hennes interesse for litteratur deler hun med kollegaen Hilde, som Solveig har et dypt og intenst forhold til. Jeg ble fascinert av Solveig da jeg leste boken. Ikke bare fordi jeg deler hennes entusiasme over språk og kommunikasjon, men fordi hun er en åpen person som lever livet intenst. Denne evnen hennes til å gå fullt opp i en situasjon blir desverre også hennes store problem, ettersom hun ikke klarer å takle det hun opplever som svik i et vennskap. Denne historien anbefales for deg som filosoferer rundt vennskap eller litteratur!

A
Anna Karenina – 09.04.2006

– Solveig er nyansatt på høyskole. Hun har startet på nytt på et nytt sted i landet. Hun er entusiastisk i forhold til dette veiskillet i livet. Mye av gleden ved den nye jobben kommer av at Solveig får jobbe med Hilde, et menneske hvis faglige kvaliteter hun setter svært høyt. Sammen diskuterer de litteratur og Solveig får et intenst forhold til Hilde. Solveig er dypt opptatt av å være ekte og sann, og misliker alt som hun mener ikke er ekte. Hennes rigide forhold til livet og andre mennesker gjør at hun stadig møter på problemer og ofte blir svært skuffet. Dette er en inderlig skildring om et moralsk menneske som møter motgang. Er ikke livet så svart-hvitt som Solveig tror?

K
Kårni – 11.03.2005

– Uke 43 er første boka jeg har lest av Hanne Ørstavik, og jeg må si at gruer meg litt til neste. Jeg kjøpte nemlig to bøker i ett, denne og Presten, og må si at jeg så frem til dem begge. Denne boka derimot, gir meg ikke særlig mersmak med det første.
Uke 43 er i og for seg helt greit skrevet. På den måten er det en bok etter min smak. Jeg er i utgangspunktet glad i bøker som tar for seg mye tankerekker i hodet på personene, men det er litt vesentlig at det er noe interessant som tenkes på. Jenta de her er snakk om, virker rimelig forstyrret, og jeg opparbeider meg mindre sympati for henne enn jeg opparbeider meg irritasjon. Dette er ikke typisk bok for meg lengre. I frykt for å være diskriminerende, vil jeg si at dette er en bok for kvinner. Har hørt mye godt om hennes nyeste bok ¿ Presten, men jeg tar meg en liten pause før jeg fortsetter med hennes forfatterskap.

M
Momentum – 14.11.2004

– ¿Uke 43¿ beskriver rett og slett en uke i en persons liv. Denne personen er Solveig på 33 år. Solveig har flyttet til en ny plass i forbindelse med jobben, og her må hun også naturlig nok lære å forholde seg til nye folk. Hun får seg en ny venn, den eldre kollegaen Hilde. I løpet av denne uka, får vi se flere sider av livet til Solveig... Hun starter blant annet å tenke på det uforløste forholdet til moren, det litterære grunnsynet sitt og forholdet til folk rundt. I bunn og grunn, så vil jeg si at ¿Uke 43¿ tar for seg en persons lengsel etter mening, sammenheng, samhørighet med andre personer og behovet for nærhet. En intens bok, der mye skjer på kort tid.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Uke 43:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fars rygg
Ny!

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl
Innbundet 
393,- 449,-
 

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv