Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Utvidelse av kampsonen

Franske Michel Houellebecq har vakt internasjonal oppsikt med sin skarpe sivilisasjonskritikk. Nå kommer endelig også hans debutroman fra 1994 på norsk.

Her møter vi en ensom mann med et grått og kjedelig liv. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Franske Michel Houellebecq har vakt internasjonal oppsikt med sin skarpe sivilisasjonskritikk. Nå kommer endelig også hans debutroman fra 1994 på norsk.

Her møter vi en ensom mann med et grått og kjedelig liv. Det er lite som opptar ham, foruten å reflektere over hva som har gått galt med vår sivilisasjon. Da hans kollega Raphaël Tisserand blir valgt ut til å følge ham på en salgsreise, får fortelleren rikelig anledning til å filosofere over kjærlighetens og seksualitetens kår i vår tid. Den sjarmløse Tisserand mislykkes nemlig alltid i sine initiativ overfor kvinner, men gir likevel ikke opp.

Med sin særegne fortellermåte får Houellebecq leseren til å kjenne brutaliteten i de samfunnsmekanismene som skildres. Han presenterer ingen klare løsninger, men vekker leserens engasjement ved å skildre menneskeskjebner som berører.

Les utdrag fra boken [pdf]

Medlemsvurdering:
Bokas jeg-person er, i likhet med Caums' Mersault, en fremmed på jorden, et malplassert menneske. Vi møter ham på fest hjemme hos noen kolleger, og allerede her aner vi omrisset av en eksistensiell grunnholdning: alt er nytte- og meningsløst - livet er for kjipt. Kjærligheten er en renspikket konstruksjon; sjekkemarkedet er et kjøttmarked underlagt de samme økonomiske lover som et hvilket som helst annet kjøttmarked. I "Utvidelse av kampsonen" står en usminket nihilisme på menyen, og det er - igjen analogt med Mersault - rasende morsomt. Dette er en beksvart dissikering av virkeligheten i tradisjonen etter Vian, Celine, Bernhardt og allerede nevnte Camus. Ikke særlig "hyggelig", men svært god litteratur!

ex nihilo

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202498535
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Extension du domaine de la lutte

Les utdrag

Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

J
Johannes Kyvik – 28.05.2019

– Utvidelse av kampsonen

J
Johannes Kyvik – 30.04.2019

– Utvidelse av kampsonen

e
ex nihilo – 28.03.2005

– Bokas jeg-person er, i likhet med Caums' Mersault, en fremmed på jorden, et malplassert menneske. Vi møter ham på fest hjemme hos noen kolleger, og allerede her aner vi omrisset av en eksistensiell grunnholdning: alt er nytte- og meningsløst - livet er for kjipt. Kjærligheten er en renspikket konstruksjon; sjekkemarkedet er et kjøttmarked underlagt de samme økonomiske lover som et hvilket som helst annet kjøttmarked. I "Utvidelse av kampsonen" står en usminket nihilisme på menyen, og det er - igjen analogt med Mersault - rasende morsomt. Dette er en beksvart dissikering av virkeligheten i tradisjonen etter Vian, Celine, Bernhardt og allerede nevnte Camus. Ikke særlig "hyggelig", men svært god litteratur!

A
Arvid – 06.02.2005

– En av de få forfattere i dag som evner å provosere! Houellebecqs debutbok har klare selvbiografiske trekk, og setter en ekstremt pessimistisk og kynisk tone allerede fra første side. Det best med Houellebecq er at han skriver det alle en eller annen gang - eller til enhver tid - føler og tenker, men ikke tør å si eller mene, eller: ikke ØNSKER å mene. For det er bent frem lett å la seg støte av bokas direktehet. "Livet dreier seg om spillet mellom kjønnene, og kampen mellom innbyrdes kjønn." Slik postulerer Houellebecq. Og når man er ferdig med "Utvidelse av kampsonen" er det åpenbart meningen at man skal sitte igjen med en følelse av oppgitthet og frustrasjon over tilværelsens knusende enkle urettferdighet: hele essensen er sex, og alle som ikke innrømmer dette, er simpelthen mislykkede, feige fornektere av Sannheten.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Utvidelse av kampsonen:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv