Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Velkommen til Amerika

«... en overveldende rik fortelling ... Boström Knausgård har et helt eget poetisk språk. Bildene er like naturlige og suverene som de er skjøre og skakke.»

Dagbladet

I "Velkommen til Amerika" møter vi en familie på randen av katastrofe. Jenta i familien har sluttet å prate. Moren, skuespilleren, og broren, som spikrer igjen soveromsdøren sin og tisser på flasker, har vent seg til tausheten hennes. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
I "Velkommen til Amerika" møter vi en familie på randen av katastrofe. Jenta i familien har sluttet å prate. Moren, skuespilleren, og broren, som spikrer igjen soveromsdøren sin og tisser på flasker, har vent seg til tausheten hennes. Alle tre vil være i fred. Samtidig lengter de voldsomt etter hverandre. Den døde faren kan plutselig sitte i jentas seng når hun kommer hjem fra skolen. Bare jenta vet at hans død er hennes skyld. "Vi er en lys familie", gjentar moren. Men jentas mørke siver inn under dørkarmer og renner ut av baderomskranene. Spørsmålet om hvem som er sterkest, finnes der hele tiden. Og en kjærlighet så stor at den truer med å slå dem i stykker.

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
92
ISBN
9788249519248
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Välkommen till Amerika
Format
19 x 12 cm

Anmeldelser

«... en overveldende rik fortelling ... Boström Knausgård har et helt eget poetisk språk. Bildene er like naturlige og suverene som de er skjøre og skakke.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«... en forfatter som virkelig kan skrive.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Det er en gripende og skremmende roman forfatteren har skrevet; glassklar, øm, nifs og hard ... Portrettet av Ellen er mektig og sårt og gjennom hennes øyne får historien en troverdighet som isner i blodårene.»

Stein Roll, Adresseavisen

«En roman full av lengsel, om å forsøke å holde livet sammen og gjøre det lite nok til mestre. Det er blitt en beretning å tro på, rett fram, vakker og skjør.»

Torborg Igland, Fædrelandsvennen

«Stram kleinkunst fra svensk selvopplevd mester i faget.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Medrivende og mytisk kammerspill om det forsømte barnet ... Boström Knausgård har skapt et troverdig barneperspektiv gjennom elleve år gamle Ellen ... en vakker og voldsom roman om en psykisk plaget familie og en sterk hovedperson som velger tausheten som våpen.»

Silje Stavrum Norevik, Bergens Tidende

«Boström Knausgård klarer på imponerende vis å skape en nærhet til dette barnet, en opplevelse av å komme i reell kontakt med hennes fantasier, livsfølelse og tvangstanker ... Ikke mange moderne forfattere evner å vise hva en slik barnaktig livsfølelse kan innebære i dag, men Linda Boström Knausgård gjør det.»

Ingunn Økland, Aftenposten

«Et skarpt tegnet portrett av en psykisk plaget familie ... Styrken [i romanen] er nettopp mangelen på distanse og analyse, det voksne overblikket ... En stor, liten roman har Linda Boström Knausgård skrevet.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Velkommen til Amerika:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
129,- 229,-

Logg inn

Handlekurv