Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Vill ni åka mera?

«Denne romanen, Aarøs fjerde, er virkelig et vitnesbyrd om et forfatterskap i rik utvikling."»

VG

Jeg legger munnen mot nøkkelhullet i badedøren, jeg hvisker til deg som om du alltid har vært der inne, som om du er en gammel kjæreste jeg endelig har husket på. Jeg vet at du er der inne og jeg kan huske hver avstikker og hver særegenhet på kroppen din. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Jeg legger munnen mot nøkkelhullet i badedøren, jeg hvisker til deg som om du alltid har vært der inne, som om du er en gammel kjæreste jeg endelig har husket på. Jeg vet at du er der inne og jeg kan huske hver avstikker og hver særegenhet på kroppen din. Du finnes i kroppen min som en særegenhet ingen kan ta fra meg.

Vill ni åka mera? forteller historien om Bergljot og den blinde David; det er både en klassisk kjærlighetsfortelling, som rører og beveger, og en moderne erkjennelsesroman, som på elegant vis forener mangslungne livshistorier og skjebner.

Ove Christian Owe leser Vill ni åka mera?, som er Selma Lønning Aarøs tredje roman.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202257422
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Denne romanen, Aarøs fjerde, er virkelig et vitnesbyrd om et forfatterskap i rik utvikling."»

Knut Faldbakken, VG

"Modig og gripende fortelling om smerte og begjær, men også om viljen til å overleve."

Torunn Borge, Dagsavisen

"Med årets roman har Aarø forlatt de lovendes rekker. Den likner et litterært gjennombrudd, en endelig bekreftelse på at hun er en forfatter vi kan regne med i framtida."

Øystein Rottem, Dagbladet

"Selma Lønning Aarø skriver med en innsikt og en åpenhet overfor menneskelige skyggesider som imponerer."

Anne Schäffer, Bergens Tidende

"Lønning Aarø tar med årets bok et langt skritt fremover i forfatterskapet..."

Hans H. Skei, Aftenposten

«Dette innebærer at Selma Lønning Aarø har skrevet en rørende, intim roman om fortellingens makt, et språklig kunstverk der ikke minst bruken av symbolsk ladde ledemotiv som blindhet og syn, speil og maske, er elegant og tankevekkende turnert."»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

M
Mariana – 17.08.2008

– David er blind og har innledet et kjærlighetsforhold til Bergljot. Hun befinner seg bak en låst baderomsdør, og David forteller historien om henne og hennes liv samt om deres forhold gjennom nøkkelhullet. Vi får aldri vite hvorfor Bergljot har låst seg inne på badet. David beskriver Bergljot som en kvinne som har flyktet inn i forholdet til ham - en blind mann - fordi hun ikke orker å se seg selv. På tross av Davids blindhet "ser" han imidlertid henne svært klart. Jeg falt pladask for denne lille boka, som inneholder en nydelig kjærlighetshistorie fylt av sårhet og begjær. Ove Christian Owe tilførte boka en rørende følsomhet gjennom sin opplesning. Noen ganger fikk jeg rett og slett gåsehud og ble revet med. Denne forfatteren skal jeg lese mer av!

L
LillemorL – 17.12.2004

– Romanen handler om det å la seg rive med av begivenhetene, det å stadig jage videre etter nye opplevelser og nye kick; noe som også er en søken etter noe i fortida som man har tapt. Fortelleren er David, og det er Bergljot han forteller til. De to sitter på hver sin side av ei låst dør. David skal endelig forklare hvorfor han handler som han gjør, og dermed forteller han både Bergljot og leseren sin egen og hele sin families historie, og også Bergljots historie. Noen har kalt dette en stor kjærlighetshistorie, men jeg synes egentlig det er å ta litt hardt i. Det er en ok roman, men det er da også alt. Når romanen framstilles som forfatterens endelige gjennombrudd, synes jeg det også er litt mye, for denne boka likner i grunn veldig på det jeg har lest av henne tidligere. Dessuten er den full av irriterende skrivefeil, noe som ikke akkurat høyner leseropplevelsen, og som man burde ha klart å luke vekk før boka kom ut.

H
HMHR – 12.10.2004

– Dette er en kjærlighetshistorie. Historien handler om den blinde David og Berg ¿ Bergljot ¿ som ikke vil bli sett. Men samtidig er det mye mer enn en kjærlighetsstorie, det er nesten en slektssaga ¿ vi blir kjent med familiene til både Berg og David. Språket er rikt og levende, det er den ene ¿höjdaren¿ etter den andre. En meget spennende bok som jeg slukte fra perm til perm. Historien begynner med at vi får vite at Berg har låst seg inne på badet. Hvorfor får vi ikke vite. Men David hører at hun er der inne, og så begynner David å snakke¿ Slik forteller han deres historie.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vill ni åka mera?:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv