Visning

; Kim Haugen (Oppleser)

Når Will og Cathrin slutter å snakke sammen, begynner de å gå på visninger. For å ha sex i andres rom. Les mer
Vår pris
349,-

(Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Vår pris: 349,-

(Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Lars Saabye Christensen har har i en årrekke vært mange leseres favorittforfatter. I hans tidligere romaner har han bevist at han kan skildre tidsepoker som ingen annen, og i Visning slår han til igjen. Her tar han deg tilbake til nitti-tallet, der eimen av jappe-tida fremdeles henger i luften, og tidsriktig klesstil, sjargong og sleske boligmeglere i fargerik mundur vokser frem mellom bladsidene til leserens store fornøyelse.

En mislykket manusforfatter
Åttitallet har så vidt passert, og året er 1993. Will Bråthen er i slutten av tjueårene, og som mange andre før ham, har han det ikke travelt med å bli voksen. Helgene går med til å feste, og på dagtid forsøker han å slå igjennom som manusforfatter. Selv om han har en prestisjefylt filmskoleutdannelse fra København, har han fremdeles til gode å få realisert et prosjekt. Typisk for Will har han ennå ikke klart å skrive et manus verd å satse på. Privatlivet har også gått litt i stå, uten at Will helt skjønner hvorfor.

"Will og Cathrin er et tilsynelatende vakkert og vellykket par,
men etter fire år har kjedsomheten kommet snikende innpå dem"

Et uanstendig forslag
I fire år har han bodd sammen med kjæresten Cathrin i hennes lekre leilighet midt i smørøyet av Oslo. De er et tilsynelatende vakkert og vellykket par, men etter fire år har kjedsomheten kommet snikende innpå dem. En vanlig søndagsmorgen foreslår Cathrin på impuls at de skal bruke dagen til å gå på boligvisninger. Will skjønner ikke helt poenget, men blir med for å gjøre Cathrin til lags. I et dunkelt rom i en av leilighetene som er til salgs, forfører Cathrin ham skamløst, og Will oppdager at hele settingen er svært pirrende: Tanken på at de kan bli oppdaget, muligheten til å ta forholdet til nye høyder, frekkheten i det hele.

Forsvinningsnummeret
Like etter blir Will kontaktet av en ny manuskonsulent ved Norsk Film, en mann ved navn Peder Holst. Først kan ikke Will tro sin egen lykke, men det viser seg raskt at Holst har en helt spesiell forespørsel. Han vil at Will skal skrive et bestillingsverk, en dampende erotisk thriller om et par som går på visninger for å ha sex. Puslespillet faller på plass.

"Tanken på at de kan bli oppdaget, muligheten til å ta forholdet til nye høyder, frekkheten i det hele"

Will skjønner at han må ha sett Holst tidligere, men klarer ikke helt å plassere ham. Har han kanskje sett ham på en av boligvisningene? Tross motforestillingene han først har mot å utlevere sitt eget privatliv, klarer han ikke å motstå fristelsen. Endelig har han sjansen til å skrive et manus som kan bli til film. Det får større konsekvenser enn han noensinne kunne trodd. Kort tid etter begynner underlige ting å skje. Først forvinner hunden deres. Så blir Cathrin sporløst borte.

 

Fakta