Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Visning

«Lars Saabye Christensen med levende nittitallsskildring av hjelpeløse forsøk på å overvinne kjedsomheten med sex, evneløsheten med bløff og fortielse, klassemotsetninger med spill.»

Aftenposten

Nittitallet, Oslo, Cathrin og Willy, det perfekte paret, hun er art director i et reklamebyrå, han skriver filmmanuskripter. Det er kjærlighet ved første blikk, forelskelse ved andre og kjedsommelighet ved tredje når de har bodd sammen i fire år. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager
Nittitallet, Oslo, Cathrin og Willy, det perfekte paret, hun er art director i et reklamebyrå, han skriver filmmanuskripter. Det er kjærlighet ved første blikk, forelskelse ved andre og kjedsommelighet ved tredje når de har bodd sammen i fire år. De begynner å gå på visninger i stedet, ikke for å kjøpe bolig, men for å leke en ny og skjebnesvanger lek, helt til en av dem blir borte.

Visning er en roman om å forsvinne og om å lengte.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202310219
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
13 x 13 cm
Serie
Lommelydbok

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Lars Saabye Christensen med levende nittitallsskildring av hjelpeløse forsøk på å overvinne kjedsomheten med sex, evneløsheten med bløff og fortielse, klassemotsetninger med spill.»

Svein Johs Ottesen, Aftenposten

«...nok et fortellerteknisk eksperiment av den type vi så spor av i hans forrige roman, «Bisettelsen», men her mer gjennomført og utprøvende enn før. Han viser dessuten hvilken eminent dialogforfatter han er. Ikke noe rart at han nå er en ettertraktet leverandør av råstoff til film, mer suksessrik enn hans nye hovedperson Willy.»

Finn Stenstad, Tønsberg Blad

Kunders vurdering

l
larsli – 23.09.2009

– "Visning" er en uvanlig bok fra Lars Saabye Christensen, han lager en tilsynelatende enkel, men likevel ganske komplisert bok som endrer seg genremessig underveis. "Visning" er historien om det unge paret Will og Cathrin som bor sammen midt i Oslo. Will er en gutt fra "landet", mens Cathrin er datter fra fin familie på Oslos beste vestkant. Deres bakgrunn brukes aktivt utover i boka. Paret kjeder seg i hovedstaden og deres løsning på kjedsomheten blir å gå på visninger og for å gjøre det enda mer spennende, tester de sine grenser ved å ha kjapp sex i leilighetene mens visningen pågår. Will, som er en mislykket filmmanusforfatter, faller for fristelsen til å bruke dette private stuntet som basis for et filmmanus og da begynner problemene. Først forsvinner parets hund, dog ved god hjelp av Will som er lei av hunden. Deretter forsvinner Cathrin og pluselig er Will i søkelyset til både politi og Cathrins familie. "Visning" viser hvordan små feilgrep i livet fort blir større saker og er en god bok som også er "tyngre" enn den kan virke i oppstarten.

v
vl – 03.09.2009

– Lars Saabye Christensen tar oss i denne romanen med noen år tilbake i tid, uten at det egentlig er merkbart. Vi møter et par i slutten av 20-årene. Deres forhold har passert fire år, og de lurer på om de egentlig kjeder seg litt. Plutselig finner de på en ny aktivitet i helgene, de begynner å gå på visning. Etter hvert skjer det flere uforutsatte ting ... Egentlig sitter jeg igjen med det inntrykk av at denne boken egentlig ikke handler om så mye. For all del, den er lettlest og jeg lurer selvfølgelig på hvordan den vil ende. Men særlig spennende er den egentlig ikke. Jeg liker måten boken skrives på. Det at hovedpersonens manusforfatting blandes inn i teksten er bra, det får meg av og til til å spekulere på hva som er virkelighet og hva som er fantasi. Alt i alt en helt grei og lettlest bok med grei underholdningsverdi.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Visning:

Se flere

Logg inn

Handlekurv