Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Nokon kjem til å kome

229,-
Ventes til lager 15.03.2024

Medlemsvurdering:
Nokon kjem til å kome er i og for seg en helt enkel historie som handler om et ektepar som har flyttet ut til et øde sted der de kan være for seg selv, men hele tiden gjentas det at noen snart kommer, og trenger seg inn i den selvpåførte ensomheten deres. Helt fram til denne ukjente personen kommer, har teksten for det meste bestått av stadige gjentagelser og korte replikker. Men så kommer vendepunktet, og dramaet fullendes i sin form. Jon Fosse kan kunsten med å gjøre de små tingene til noe stort og betydningsfullt, og det uten å gjøre det til noe banalt. Det er dette som er den moderne dramatikken, og det beste av alt, det er svært god dramatikk.

NN

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
ISBN
9788234013010
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

t
tonemor – 28.11.2009

– Historien er ganske enkel. Vi møter et middelaldrende ektepar som har kjøpt seg et hus langt borte fra folk, og som nå vil bosette seg der for å være alene. Men, som tittelen avslører, så får de ikke være i fred så lenge. Noen vil etterhvert komme likevel, og harmonien blir brutt. "Nokon kjem til å komme" er delt opp i akter og har sceneanvisninger og sidetekst slik som jeg er vant med fra før, men teksten er i tillegg satt opp på en måte som ligner lyrikk og frie vers. Det er også mange gjentagelser, språket er enkelt og kan virke litt monotont siden flere ord og fraser gjentas ofte med små forandringer. De er språket som skaper dramatikken og uroen i stykket, for handlingen er skåret ned til et minimum. På forhånd trodde jeg at språket og gjentagelsene ville være kjedelig og gjøre meg rastløs, men på grunn av rytmen, musikaliteten og de lyriske trekkene så ble det heller tvert om. At stykket falt i smak var en uventet men ganske morsom overraskelse.

N
NN – 16.10.2004

– Nokon kjem til å kome er i og for seg en helt enkel historie som handler om et ektepar som har flyttet ut til et øde sted der de kan være for seg selv, men hele tiden gjentas det at noen snart kommer, og trenger seg inn i den selvpåførte ensomheten deres. Helt fram til denne ukjente personen kommer, har teksten for det meste bestått av stadige gjentagelser og korte replikker. Men så kommer vendepunktet, og dramaet fullendes i sin form. Jon Fosse kan kunsten med å gjøre de små tingene til noe stort og betydningsfullt, og det uten å gjøre det til noe banalt. Det er dette som er den moderne dramatikken, og det beste av alt, det er svært god dramatikk.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nokon kjem til å kome:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv