Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Teaterstykke 3

Boka inneheld sju teaterstykke av Jon Fosse: Gitarmannen, Dei døde hundane, Vakkert, Dødsvariasjonar, Jenta i sofaen, Lilla og Suzannah.
Frå før finst samlingane Teaterstykke 1 og Teaterstykke 2. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Boka inneheld sju teaterstykke av Jon Fosse: Gitarmannen, Dei døde hundane, Vakkert, Dødsvariasjonar, Jenta i sofaen, Lilla og Suzannah.
Frå før finst samlingane Teaterstykke 1 og Teaterstykke 2.

Medlemsvurdering:
Jon Fosse står i en særstilling i norsk litteratur, han har skrevet romaner, dikt, essays og barnebøker, men er mest kjent som dramatiker. Særlig har han en høy stjerne i utlandet, hans stykker blir spilt verden rundt. Fordi han er dramatiker så leses kanskje ikke Jon Fosse så mye. Men som Cristophe Pellet sier i et intervju: 'Det er en fryktelig tanke at en dramatisk tekst ikke kan ha noen egenverdi uten å bli spilt! De viktigste teaterstykkene gjennom historien er litterære mesterverk.' Som eksempler trekker han fram Shakespeare, Ibsen og Fosse. Denne tredje samlingen av teaterstykker består som de to forrige av syv tekster. Mye å lese, altså, og meget leseverdig. Fosse blir ofte beskrevet som minimalistisk, det er for så vidt sant, men bare på overflaten. I det ytre er det få personer som snakker sammen på et tilsynelatende enkelt språk. Lite, eller ingenting, skjer. Men under det hele så myldrer det som maur i tue. Det er ikke lett å forstå hvordan Fosse for det til, det er vel derfor så mange kaller han et geni?

-stefan

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
818
ISBN
9788252165203
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Serie
Teaterstykke
Samlaget drama

Kunders vurdering

-
-stefan – 27.02.2006

– Jon Fosse står i en særstilling i norsk litteratur, han har skrevet romaner, dikt, essays og barnebøker, men er mest kjent som dramatiker. Særlig har han en høy stjerne i utlandet, hans stykker blir spilt verden rundt. Fordi han er dramatiker så leses kanskje ikke Jon Fosse så mye. Men som Cristophe Pellet sier i et intervju: 'Det er en fryktelig tanke at en dramatisk tekst ikke kan ha noen egenverdi uten å bli spilt! De viktigste teaterstykkene gjennom historien er litterære mesterverk.' Som eksempler trekker han fram Shakespeare, Ibsen og Fosse. Denne tredje samlingen av teaterstykker består som de to forrige av syv tekster. Mye å lese, altså, og meget leseverdig. Fosse blir ofte beskrevet som minimalistisk, det er for så vidt sant, men bare på overflaten. I det ytre er det få personer som snakker sammen på et tilsynelatende enkelt språk. Lite, eller ingenting, skjer. Men under det hele så myldrer det som maur i tue. Det er ikke lett å forstå hvordan Fosse for det til, det er vel derfor så mange kaller han et geni?

Oppdag mer

Bøker som ligner på Teaterstykke 3:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv