Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Sakprosa

om penger, poesi og politikk : essays

«En slik antologisering av et tiårs skriverier er kun våre aller viktigste intellektuelle forunt, og i et slikt selskap er det liten tvil om at Øyvind Berg hører hjemme.»

Ola Innset, Vinduet

I essaysamlingen «Sakprosa. Om penger, poesi og politikk», skriver Øyvind Berg inngående om oversettelse, det poetiske og nyere litteratur ved forfattere som Cecilie Løveid, Heiner Müller og Ernst Orvil. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag
I essaysamlingen «Sakprosa. Om penger, poesi og politikk», skriver Øyvind Berg inngående om oversettelse, det poetiske og nyere litteratur ved forfattere som Cecilie Løveid, Heiner Müller og Ernst Orvil. Berg var den første norske skribenten som offentlig kritiserte tildelingen av Ibsen-prisen til Peter Handke, og «Sakprosa» inneholder mange av hans bidrag til den såkalte Handke-debatten. Boken byr også på flere av Øyvind Bergs essays om penger og pengepolitikk, et felt han har arbeidet intenst med i flere år. Essayene i «Sakprosa» drives frem av et behov for en større samfunnsbevissthet i det litterære feltet.

Detaljer

Forlag
Kolon
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
267
ISBN
9788205577442
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En slik antologisering av et tiårs skriverier er kun våre aller viktigste intellektuelle forunt, og i et slikt selskap er det liten tvil om at Øyvind Berg hører hjemme.»

Ola Innset, Vinduet

«Berg er retorisk hardtslående og skriver med en syrlig arroganse som synes skapt for nedrakking av autoriteter. Hans Sakprosa er . i likhet med poesien . rocka, rabulistisk, anti-establishment. Og likevel både tradisjonsbevisst og klartenkt.»

Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sakprosa:

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fri

Lea Ypi
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv