Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Det hvite badehuset

«Steen forteller en allmenn historie om generasjonsmotsetninger, skam og fortielse. Det er spesielt vakkert når fortvilelsen og hatet overfor morens valg og de store vanskelighetene de har ført til mildnes - og ender opp i en slags forsoning.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Jeg har tatt en utskrift av bildet av bestefar med barna. Det er den siste delen av historien om meg. Bildet henger over skrivebordet, festet med to knappenåler. Når jeg ser på onkel og bestefar, ser jeg meg. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
"Jeg har tatt en utskrift av bildet av bestefar med barna. Det er den siste delen av historien om meg. Bildet henger over skrivebordet, festet med to knappenåler. Når jeg ser på onkel og bestefar, ser jeg meg. "

Det er like før advent. Han får en telefon fra en ukjent kvinne. Hun sier at hun er kusinen hans. Familien på morssiden har han aldri hørt om eller møtt. Bestefarens navn har han aldri fått vite. Har hemmeligholdet sammenheng med at han har en arvelig sykdom og nå sitter i rullestol? Han oppsøker sin gamle mor med et håp om å få henne i tale før det er for seint.

"Det hvite badehuset" er en roman om skam, fortielse og omkostningene ved å være ærlig.

Medlemsvurdering:
Romanen bruker et enkelt, men genialt grep for å fortelle om et liv, en historie, en nedarvet sykdom, fortielsen av den, forelskelse, kjærlighet, å få barn, å se at barnet har arvet den samme sykdommen - alt mens man på grunn av muskelsvinn har falt ut av rullestolen og ligger hjemme alene på magen på gulvet og verken kan snu seg eller reise seg og tenker på alt som har ført fram til at man har havnet her.

Harald K

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242166265
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Serie
Det hvite badehuset 1

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Steen forteller en allmenn historie om generasjonsmotsetninger, skam og fortielse. Det er spesielt vakkert når fortvilelsen og hatet overfor morens valg og de store vanskelighetene de har ført til mildnes - og ender opp i en slags forsoning.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Steens roman er lett å anbefale - bevisstgjørende, veldreid og spennende fra begynnelse til slutt.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«Sterkt og klokt om å leve med ein svært alvorleg diagnose ... Steen er litterær handverkar i første divisjon.»

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«Thorvald Steen omformer personlige erfaringer til skjønnlitteratur av høy kvalitet ... I all sin konsentrasjon er boken antagelig den beste av det forfatteren har skrevet med utgangspunkt i sin personlige historie ... Den bør finne veien til mange lesere.»

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Kunders vurdering

A
Anonym – 12.12.2019

– Fint skrevet og viktige tema -

H
Harald K – 15.02.2018

– Romanen bruker et enkelt, men genialt grep for å fortelle om et liv, en historie, en nedarvet sykdom, fortielsen av den, forelskelse, kjærlighet, å få barn, å se at barnet har arvet den samme sykdommen - alt mens man på grunn av muskelsvinn har falt ut av rullestolen og ligger hjemme alene på magen på gulvet og verken kan snu seg eller reise seg og tenker på alt som har ført fram til at man har havnet her.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det hvite badehuset:

Godset

Signe Holm
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv