Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dracula

Bram Stoker's peerless tale of desperate battle against a powerful, ancient vampire, the Penguin Classics edition of Dracula is edited with notes and an introduction by Maurice Hindle, as well as a preface by Christopher Frayling. Les mer

Bram Stoker's peerless tale of desperate battle against a powerful, ancient vampire, the Penguin Classics edition of Dracula is edited with notes and an introduction by Maurice Hindle, as well as a preface by Christopher Frayling.When Jonathan Harker visits Transylvania to help Count Dracula purchase a London house, he makes horrifying discoveries in his client's castle. Soon afterwards, disturbing incidents unfold in England: a ship runs aground on the shores of Whitby, its crew vanished; beautiful Lucy Westenra slowly succumbs to a mysterious, wasting illness, her blood drained away; and the lunatic Renfield raves about the imminent arrival of his 'master'. In the ensuing battle of wills between the sinister Count and a determined group of adversaries - led by the intrepid vampire hunter Abraham van Helsing - Bram Stoker created a masterpiece of the horror genre, probing into questions of identity, sanity and the dark corners of Victorian sexuality and desire.For this completely updated edition, Maurice Hindle has revised his introduction, list of further reading and notes, and added two appendices: Stoker's essay on censorship and his interview with Winston Churchill, both published in 1908. Christopher Frayling's preface discusses the significance and the influences that contributed to his creation of the Dracula myth.Abraham 'Bram' Stoker (1847-1912) was educated at Trinity College, Dublin. Stoker joined the Irish Civil Service, before his love of theatre led him to become the unpaid drama critic for the Dublin Mail. He went on to act as manager and secretary for the actor Sir Henry Irving while writing his novels, the most famous of which is Dracula (1897).If you enjoyed Dracula, you may like Mary Shelley's Frankenstein, also available in Penguin Classics.'One of the most powerful horror tales ever written'Malcolm Bradbury'Nobody has ever filmed it like Bram Stoker wrote it'Sir Christopher Lee'Staggeringly lurid and perverse'Sarah Waters, author of Fingersmith

Medlemsvurdering:
Bram Stokers "Dracula" er sant nok gammel, men ikke mindre fengslende av den grunn. Historien om Grev Dracula, Mina og ikke minst Jonathan Harker er inspirerende, skremmende og romantisk. Dette er boken som startet hele vampyrbokepedimien, og jeg forstår godt hvorfor. Stoker har skrevet boken i dagbok og brevformat, oppstykket og sett fra flere personers synspunkt, slik at du må sette sammen store deler av historien og sammenhengen selv. Skriveformen er svært virkningsfull, og gjorde bare at jeg satte enda mer pris på boken enn jeg allerede gjorde. Språket kan til tider være gammeldags og tungt, men så er det jo tross alt en gammel bok, og språket er bare med å skape enda mer magi i sammensetning med den herlige fortellingsmetoden brukt. Fengslende og avhengighetsdannende lesning.

Lill

Se alle vurderinger

Detaljer

Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
560
ISBN
9780141439846
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
20 x 13 cm
Serie
Penguin classics

Kunders vurdering

V
V. – 02.08.2009

– Grøss er en av de sjangrene som holder seg dårligst over tid. Sjokkeffekten blir gjerne boirte i låpet av hundre år, og det blir andre kvaliteter som verket må lite på for å bli lest av mer hardhudet publikum. Dracula har kraft i seg selv gjennom å være nettopp Dracula, og er vampyrromanen med stor v. Boken har sine øyeblikk, og klaustrofobiske rom, store høyder og leken med galskap er relativt tidløse frykter. Stoker har et godt, pretensiøst språk (eller skal jeg si gammeldags), og boka flyter lett. Det er likevel statusen, og de legendariske karakterene som gjør dette spennende å lese, ikke selve teksten. Man skal ha lest denne boka, om man skal kunne kalle seg en grøsserkjenner.

x
xoSign – 29.07.2009

– "Dracula" er en tidløs fortelling om en Grev Dracula, en mann som viser seg å være vampyr. Dr. Van Helsing følger en gruppe mennesker for å utslette denne onde skapningen en gang for alle i grevens slott i Transylvania. En grusomt bra skrevet bok som absolutt anbefales! Språket er helt klart mye bedre i originalutgaven (på engelsk) enn i den norske oversettelsen. Historien er nervepirrende og spennende gjennom hele boken, før den avslutter som et gedigent fyrverkeri. En bra bok som passer til både gamle og unge, og som mange vil ha glede av i generasjoner fremover. Boken er skrevet i dagbok-form, hvor vi får lese fra de fleste hovedpersonenes personlige notater, og dermed bli bedre kjent med alle sammen. Igjen; en flott bok!

B
B. Stryker – 19.04.2009

– "Dracula" er den eneste grøsserklassikeren som har klart å overraske meg positivt. Bøker som "Frankenstein" har ikke tålt tidens tann, og fremstår i dag som kjedelige og tannløse, og man har vanskelig for å skjønne at det noen gang kunne ha blitt kalt grøsser. "Dracula" er heller ingen bloddryppende fortelling, men den har spenning. At språket er gammeldags er heller ikke noe å trekke for, fordi Dracula er naturlig knyttet til denne tidsperioden. Det kan hende at det er fordi den gotiske stilen henger så tett sammen med tidskonteksten verket er skrevet i, at den holder seg så godt. Den er i alle fall tilfredsstillende å lese, i motsetning til en del andre klassikere.

L
Lill – 25.03.2009

– Bram Stokers "Dracula" er sant nok gammel, men ikke mindre fengslende av den grunn. Historien om Grev Dracula, Mina og ikke minst Jonathan Harker er inspirerende, skremmende og romantisk. Dette er boken som startet hele vampyrbokepedimien, og jeg forstår godt hvorfor. Stoker har skrevet boken i dagbok og brevformat, oppstykket og sett fra flere personers synspunkt, slik at du må sette sammen store deler av historien og sammenhengen selv. Skriveformen er svært virkningsfull, og gjorde bare at jeg satte enda mer pris på boken enn jeg allerede gjorde. Språket kan til tider være gammeldags og tungt, men så er det jo tross alt en gammel bok, og språket er bare med å skape enda mer magi i sammensetning med den herlige fortellingsmetoden brukt. Fengslende og avhengighetsdannende lesning.

K
K.J – 30.11.2008

– Dette er den originale romanen om vampyrer. Vi følger historien om Jonathan Harker, hans kone Mina, deres venner og medhjelpere, og ikke minst Dracula. Boken er skrevet som en rekke dagbøker og brev skrevet av hovedpersonene. Vi møter Jonathan Harker halvveis på reisen til grev Draculas slott i Transylvania. Han får tidlig mistanke om at noe ikke er som det skal, da lokalbefolkningen oppfører seg meget merkelig rundt ham. Vel fremme i slottet får vi, gjennom Harkers mistanker, gradvis vite om Draculas hemmeligheter, grusomheter og planer. Det er imidlertid når Dracula kommer til England, og etterhvert London historien virkelig begynner å bli interessant. Den spesielle fortellerstilen gjør boken ekstra interessant, om noe tunglest. Den er imidlertid fremdeles en av de beste gotiske romaner som er skrevet.

M
Momma – 27.03.2006

– Boka begynner med at Harker skal besøke grev Dracula, og man får fort vite at Dracula ikke akkurat er så veldig menneskelig. Etter noen sider er vi med på den kanskje mest spennende jakten noen sinne; jakten på Dracula. Boka er skrevet ved at man leser dagbøker og brev, og den får preg av å være sann. På en måte tror du nesten at alt sammen er sant, selv om du liksom ikke tror det. Dette er kanskje noe av det beste som er skrevet gjennom tidene! Jeg vil også anbefale dere alle sammen å se filmatiseringen med Hopkins som Van Helsing! Vanvittig god film, men ikke i nærheten av boka, så les den først!

B
Buffyangel – 17.02.2006

– Dracula blir nødvendig vis som å lese en eneste stor klisje. Vampyrmyten er populær i vår kultur, og den tillegges stadig nye elementer. Forskjellen mellom dagens fortellinger og denne, er at grev Dracula er en sofistikert adelsmann. Han har en implisitt seksuell tiltrekning, men det er ikke de promiskuøse og sensasjonelle vampyrene vi kjenner fra Blade og Buffy. Dette beskrives i tillegg av en noe mer sofistikert mann enn det for eksempel Josh Wedon er (skaper av Buffy og Angel). Dette resulterer i skildringer som slår oss om innviklede og pompøse, men som takket være spenningen gjør mulig å komme seg igjennom.

N
Nasjonalhelt – 17.02.2006

– Dette er historien om en greve i Transylvania, som en rekke magiske krefter. For å oppnå dette har han imidlertid måtte oppgi livet sitt, han er en udød, en vampyr. Den udøde var lenge tittelen Bram Stoker hadde tenkt å gå for, men så kom han over historien om Vlad Tepes. Dette var en aristokrat som hadde holdt til i Romania. For romanerne er han en helt, som kjempet for nasjonen, for oss er han den mystiske figuren bak Dracula. Vlad Tepes skulle ha vært grusom mot sine fiender, og Dracula betyr djevel på romansk. Hvor tett linken er mellom Stokers 'Dracula' og den historiske Vlad er ukjent, men at den er der er utvilsomt. Ved å lese denne boken, får man førstehånds kjennskap til verket bak mange mareritt.

P
Piccadelly – 17.02.2006

– Vi kjenner Dracula og vampyrene igjennom filmer som Blade og Underworld, serier som Buffy og Angel, og vi har blitt fortalt at alt dette bunner i Bram Stokers legendariske Dracula. Mye inspirasjon hentes nok også herfra, men han var i gjengjeld inspirert av en rekke vampyrbøker som kom ut før hans. Hans egen bok ble faktisk sett på som avleggs da den kom ut. Å lese Dracula kan man gjøre fordi det er en spennende bok, eller fordi man ønsker å avdekke hva all ståheien dreier seg om. Vampyrer, med sin udødelighet og seksuelle dimensjon, har alltid virket merkelig tiltrekkende på oss mennesker. Stoker utforsker begge disse sidene i denne boken.

B
Byron – 17.02.2006

– Draculahistorien er velkjent i vår kultur, men ikke mange har lest den opprinnelige historien. I de mange filmatiseringene av verket har man plukket i elementene og lag til andre. Van Helsing fremstår for eksempel som en ganske annen enn den vi kjenner i Hugh Jackmanns skikkelse. Det er mindre action, og mer fokus på tanker og følelser i boken. Dette gjøres blant annet ved å skive den som en serie dagboknotater og brev. Dette lager små rom imellom hver del, hvor man ikke vet hva som skjer. Å finne ut dette skaper en driv i boken, og gjør den lett og lese. Det skulle med andre ord være lite i veien om man skulle ønske å finne hvordan den opprinnelige historien går.

L
Lord – 17.02.2006

– Takket være filmens fremvekst har Dracula blitt kjent som en av verdens mest kjente grøssere. I sin egen tid gikk verket inn i en trend med gotiske romaner, som ble regnet som den tidens trashkultur. Dagbokformen boken er skrevet på ble oppfattet som utdatert, og vampyrer hadde folk allerede skrevet om. Nei, det er takket være de svært mange filmatiseringene at vi i dag regner Dracula som en del av verdenslitteraturen. Men det er ingen dårlig bok. Grevens er ond, men på samme tid skaper han merkelig sympatier i oss. Ofrene hans går fra uskyldige jomfruer til luddere, som i det viktorianske England sannsynelig vis ble sett på med stor begeistring. Den har bevart mye av sin mytiske kraft frem til i dag, og er en helt kurant bok å lese.

b
basto – 29.01.2006

– Jonathan Harker, en ung advokatfullmektig, blir sendte av advokatfirmaet med å bistå en utlending angående et huskjøp i byen London. Utlendingens navn er greve Dracula, en mystisk og skremmende person som Harker mer og mer mistrives med å omgås med. En dagen oppdager Harker at han holders i fangenskap og oppdager Draculas onde og blodlige planer. Hvorfor hørte han ikke på advarslene? "Dracula" er en fantastisk og spennende historie som får deg til å fenge. Historien har mange scener som gir hinter til det seksuelle og nytelse. Boken er skrevet i en dagbok- og brev-form, som mange engelske bøker ble skrevet den gangen, og dermed får man historien gjennom enkelte personenes meninger og skildringer.
De eneste ulempen med romanen er at roman er litt for lang og skrevet i en kjedelig stil. Men alt i alt, er romanen sterkt å anbefale.

b
basto – 29.01.2006

– Jonathan Harker, en ung advokatfullmektig, blir sendte av advokatfirmaet med å bistå en utlending angående et huskjøp i byen London. Utlendingens navn er greve Dracula, en mystisk og skremmende person som Harker mer og mer mistrives med å omgås med. En dagen oppdager Harker at han holders i fangenskap og oppdager Draculas onde og blodlige planer. Hvorfor hørte han ikke på advarslene? "Dracula" er en fantastisk og spennende historie som får deg til å fenge. Historien har mange scener som gir hinter til det seksuelle og nytelse. Boken er skrevet i en dagbok- og brev-form, som mange engelske bøker ble skrevet den gangen, og dermed får man historien gjennom enkelte personenes meninger og skildringer. De eneste ulempen med romanen er at roman er litt for lang og skrevet i en kjedelig stil. Men alt i alt, er romanen sterkt å anbefale.

M
Momma – 29.10.2005

– Boka begynner med at Harker skal besøke grev Dracula, og man får fort vite at Dracula ikke akkurat er så veldig menneskelig. Etter noen sider er vi med på den kanskje mest spennende jakten noen sinne; jakten på Dracula. Boka er skrevet ved at man leser dagbøker og brev, og den får preg av å være sann. På en måte tror du nesten at alt sammen er sant, selv om du liksom ikke tror det. Dette er kanskje noe av det beste som er skrevet gjennom tidene! Jeg vil også anbefale dere alle sammen å se filmatiseringen med Hopkins som Van Helsing! Vanvittig god film, men ikke i nærheten av boka, så les den først!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dracula:

Crush
Ny!

Crush

Tracy Wolff
Paperback 
167,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Malina

Ingeborg Bachmann
Innbundet 
149,-
 

Crush

Richard Siken
Paperback 
232,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv