Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Ledelse på godt og vondt

Ledelse på godt og vondt er en temabok og en lærebok om både gode og problematiske sider ved det å være leder, det å lede og det å være medarbeider i norsk arbeidsliv. Boken er skrevet av ledende norske og svenske forskere og praktikere som alle drøfter viktige spørsmål innenfor ledelsesfeltet tilpasset en norsk og nordisk virkelighet. Les mer

799,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
Ledelse på godt og vondt er en temabok og en lærebok om både gode og problematiske sider ved det å være leder, det å lede og det å være medarbeider i norsk arbeidsliv. Boken er skrevet av ledende norske og svenske forskere og praktikere som alle drøfter viktige spørsmål innenfor ledelsesfeltet tilpasset en norsk og nordisk virkelighet.

Boken har til sammen 17 faglige bidrag og en rekke høyaktuelle og spennende temaer tas opp:


Hvordan har ledelsesfeltet utviklet seg de siste 75 år?
Når, hvordan og hvorfor virker ledelse?
Hva er destruktiv ledelse?
Finnes det en egen norsk form for ledelse?
Styringsretten: det juridiske grunnlaget for ledelse
Hvilke roller spiller følelser og emosjonell intelligens i god ledelse?
Hvordan bør ledere forholde seg til makt?
Om det å være medarbeider og underordnet
Hvordan lede i en flerkulturell verden?
Hvordan få flere kvinnelige ledere?
Hvilken rolle har medarbeidere og underordnede når det gjelder å skape gode ledere?
Hvordan lede innenfor utdannings-, pleie- og helsesektoren?
Hvordan utvikle gode ledergrupper?
Hvordan gjennomføre gode og effektive lederevalueringer?
Hvordan drive effektiv lederutvikling?
Hvilken betydning har etikk for god ledelse?

Boken er skrevet både for dem som studerer ledelses- og organisasjonsfag, og for dem som har vært i arbeidslivet en stund. Ledere, HMS-personell, personalmedarbeidere og organisasjonsrådgivere vil ha stor nytte av boken. Ledelse på godt og vondt er en frittstående fortsettelse av bøkene Den dyktige medarbeider og Det gode arbeidsmiljø, begge utgitt på Fagbokforlaget. Til sammen danner de en omfattende kunnskapsbase innen organisasjon og ledelse.

Ståle Einarsen er professor i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Det psykologiske fakultet, Universitetet i Bergen. Einarsen har sitt faglige fokus og sin forskning rettet mot konflikthåndtering, mobbing og trakassering i arbeidslivet, ledelse, psykososialt arbeidsmiljø samt kreativitet og innovasjon i arbeidslivet. Einarsen har lang erfaring som foredragsholder og organisasjonskonsulent, særlig knyttet til konflikthåndtering, lederutvikling og arbeidsmiljøtiltak.

Anders Skogstad er spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi (NPF), og professor i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Det psykologiske fakultet, Universitetet i Bergen. Skogstads faglige fokus og forskning er rettet mot ledelse, med spesiell vekt på destruktive former for ledelse og psykososiale faktorer i arbeidsmiljøet. Han har også ytt viktige forskningsbidrag om mobbing i arbeidslivet. Skogstad har lang erfaring som foredragsholder og organisasjonskonsulent, særlig knyttet til arbeidsmiljøkartlegginger, arbeidsmiljøutvikling og lederutvikling.

Medlemsvurdering:
Ledere er vår tids syndebukker, men denne boken skaper et mer nyansert bilde av ledere enn dem som mottar fallskjermer når ting går galt. Her finnes også grundig historisk gjennomgang for hvilke ledelsesteorier som har vært gjeldende i næringsliv/arbeidsliv. Hvilke personlige egenskaper bør en leder ha, og hvordan oppleves det å inneha en lederrolle, med de forventninger og krav som stilles? Boken gjennomgår både de gode og dårlige sider ved det å være en leder i dagens Norge. Den gir også forsøk på å forklare gode modeller for å drive god ledelse, og modeller for å avsløre dårlig ledelse, som "tidstyver", "la det skure"-ledere og flere andre typer man kan kjenne igjen. Boken anbefales for alle interesserte innenfor personalpsykologi.

Huldra

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
398
ISBN
9788245016581
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
25 x 18 cm

Kunders vurdering

H
Huldra – 03.04.2008

– Ledere er vår tids syndebukker, men denne boken skaper et mer nyansert bilde av ledere enn dem som mottar fallskjermer når ting går galt. Her finnes også grundig historisk gjennomgang for hvilke ledelsesteorier som har vært gjeldende i næringsliv/arbeidsliv. Hvilke personlige egenskaper bør en leder ha, og hvordan oppleves det å inneha en lederrolle, med de forventninger og krav som stilles? Boken gjennomgår både de gode og dårlige sider ved det å være en leder i dagens Norge. Den gir også forsøk på å forklare gode modeller for å drive god ledelse, og modeller for å avsløre dårlig ledelse, som "tidstyver", "la det skure"-ledere og flere andre typer man kan kjenne igjen. Boken anbefales for alle interesserte innenfor personalpsykologi.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ledelse på godt og vondt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv