Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Perspektiver på ledelse

Perspektiver på ledelse er en artikkelsamling som dekker sentrale emner innenfor fagfeltet ledelse. Den retter seg mot studenter i organisasjons- og ledelsesfag og ledere på ulike nivåer.
Boka er inndelt i følgende hoveddeler og kapitler:

- Om ledelse: om lederskap; myter og fakta om lederrollen; lederens egentlige oppgave; om å forstå organisasjoner; ledelse i en digitaliseringstid. Les mer

589,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Perspektiver på ledelse er en artikkelsamling som dekker sentrale emner innenfor fagfeltet ledelse. Den retter seg mot studenter i organisasjons- og ledelsesfag og ledere på ulike nivåer.
Boka er inndelt i følgende hoveddeler og kapitler:

- Om ledelse: om lederskap; myter og fakta om lederrollen; lederens egentlige oppgave; om å forstå organisasjoner; ledelse i en digitaliseringstid.

- Om lederen: om forskning på ledelse; transformasjons- og transaksjonsledelse; lederstil; situasjonstilpasset ledelse; lederes egenskaper; destruktiv ledelse; kvinner og ledelse.

- Å lede endringsprosesser: ledelse av organisasjonsendringer; makt og påvirkningskraft; skjulte feller i beslutningsprosessen; ledelse og kompetansestyring; insentiver og motivasjon.

- Utvikling i rollen som leder: lederutvikling; selvledelse.

Mange av kapitlene er skrevet av internasjonalt anerkjente forskere innen ledelsesfaget. Noen av bidragene er blant klassikerne innen faget. I tillegg er norske bidrag inkludert, slik at boka gir et utfyllende bilde av lederskapets natur, utfordringer og muligheter. Alle kapitlene er forskningsbaserte.

Nye kapitler og utvidelser i ny utgave av boken:


Kap 5: Ledelse i en digital tidsalder, av Jan Ketil Arnulf
Kap 11: Destruktiv ledelse, av Lars Glasø
Kap 14: Lederens makt og påvirkningskraft, av Linda Lai
Kap 17: Penger som motivasjonsfaktor, av Adrian Furnham
Kap 18: Lederutvikling, av Øyvind Martinsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
442
ISBN
9788205524866
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
24 x 16 cm
Serie
Perspektiver på ledelse og hjelper til denne

Bla i boka

Kunders vurdering

I
IUS – 07.12.2006

– Perspektiver på ledelse er en bok som tar for seg de store og viktige emnene om ledelse på arbeidsplassen. Ledelse på alle nivåer blir beskrevet og sammenlignet med hverandre, og de store teoretikernes tekster blir oversatt av Øyvind Martinsen på en lettleselig måte. Jeg leste denne samtidig som jeg leste Organisasjonspsykologi, og hadde sor nytte av de psykologiske grunnkunnskapene jeg tilegnet meg underveis. Er du mellomleder eller leder selv, kan du komme til å lære deg mye nyttig som virker ganske enkelt å omsette i praksis på arbeidsplassen. Er det én bok du skal lese som omhandler ledelse, er denne et godt valg.

S
Stian – 28.08.2005

– I Perspektiver på ledelse har Øyvind Martinsen rett og slett samlet og oversatt tekstene til nesten alle de store teoretikerne (Bass, Yukl, Mintzberg m.fler) innenfor organisasjonspsykologi, og skrevet noen få selv. Boken er glimrende for alle som studerer ledelse eller er ledere selv, og er full av ideer rundt kvinner og ledelse, personlighet og ledelse og såkalt transformasjonsledelse. Jeg tror ikke det finnes noen mer konsis og viktig bok om emnet enn denne, og må derfor anbefale den på det varmeste. Samtidig er man nesten avhengig av litt pyskologibakgrunn for å forstå alt sammen. Men alt i alt en kjempebra bok om ledelse.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Perspektiver på ledelse:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Ute
Ny!

Ute

Einar Stenseng
Innbundet 
332,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv