Effektive lesere snakker sammen

innføring i litterære samtaler

Fra først til sist er lesing preget av en eller annen form for dialog.

Effektive lesere snakker sammen forklarer hvordan sosiale og dialogiske perspektiver ligger til grunn for litterære samtaler som tenkning og metode på alle trinn i grunnskolen. Les mer
Vår pris
439,-
Spar
110,-

Veil. pris: 549,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 439,-
Spar: 110,-

Veil. pris: 549,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Fra først til sist er lesing preget av en eller annen form for dialog.

Effektive lesere snakker sammen forklarer hvordan sosiale og dialogiske perspektiver ligger til grunn for litterære samtaler som tenkning og metode på alle trinn i grunnskolen. Klasserommet gir oss en unik mulighet til å forfølge det sosiale og dialogiske. Elever liker å snakke sammen, og elever liker å snakke om det de har lest. Strukturerte og gjennomtenkte litterære samtaler som er grunnlagt på klare litteraturdidaktiske prinsipper, gir slike samtaler retning og mening. Samtidig er litterære samtaler fleksible og kan tilpasses ulike typer elever.
Boken presenterer en rekke forskjellige samtaleformer som bør kunne passe for like mange forskjellige elever. Gjennom de litterære samtalene får elever av alle kategorier mulighet til å utvikle sin spesifikke litterære kompetanse og faglighet.
Effektive lesere snakker sammen tar opp og videreutvikler sentrale ideer fra boken Litterær forståelse: Innføring i litteraturdidaktikk (2010).

Fakta