Klokt lederskap

mellom dyder og dødssynder

Forfatteren mener at en god leder ikke bare har den riktige kunnskapen, men også klokskap til å ta de rette beslutningene. Denne boken diskuterer hva det er mulig å lære av de klassiske dydene og dødssyndene for å fremme klokt lederskap. Les mer
Vår pris
423,-
Spar
106,-

Veil. pris: 529,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 423,-
Spar: 106,-

Veil. pris: 529,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Det å gjøre ting riktig innebærer å følge regler, prosedyrer og forskrifter. Dette er viktig, men i en omskiftelig verden er det likevel ikke tilstrekkelig. Kompleksiteten i det moderne samfunnet er for omfattende til at regler og prosedyrer skal kunne dekke alle eventualiteter. Derfor kan en gjøre alt riktig, og likevel går det galt! 
  
Gode erfaringer og kunnskaper er vesentlig, men for å utøve klokt lederskap kreves det i tillegg en varhet og respekt for det konkrete og unike i enhver situasjon. Godt lederskap innebærer å la seg tiltale av relevante personer og hendelser i den aktuelle situasjonen. Med en slik ydmyk holdning vil en kunne forholde seg til det som faktisk skjer. En styres ikke bare av tidligere erfaringer eller forutinntatte oppfatninger og forventninger, men lar situasjonen selv få komme til orde. Årvåkenhet og situasjonsbevissthet gjør at en i tillegg til å gjøre ting riktig også er i stand til å gjøre de riktige tingene i rett tid. Klokskap er knyttet til timing, en helt avgjørende egenskap i alt lederskap! Klokskap er både praktisk og jordnær, men ofte fortrengt og glemt i en verden der troen på den tekniske og instrumentelle fornuften har erobret de fleste livsområder.

Målet med denne boken er derfor å revitalisere forståelsen av klokskapens vesen og egenart, og på den måten vise dens relevans i lederskap på alle nivåer. Det er lagt vekt på hva man kan lære av de klassiske dydene og dødssyndene for å fremme nettopp klokt lederskap!

Fakta