Gigantsalget er utvidet: inntil -70% på varer!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Politiet og narkotika

overgrep, sensur og politisk innflytelse

POLITITET OG NARKOTIKA: Politiet har hatt frie tøyler i flere år. Omsider tar stadig flere til orde for at rusbruk og misbruk er et helseproblem - ikke politiets oppgave. Holdningsendringene har imidlertid blitt sterkt motarbeidet av "Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF*)" - en privat forening uten noen tilknytning til det offentlige. Les mer

305,-

349,- Spar: 44,-

Sendes innen 3 virkedager
POLITITET OG NARKOTIKA: Politiet har hatt frie tøyler i flere år. Omsider tar stadig flere til orde for at rusbruk og misbruk er et helseproblem - ikke politiets oppgave. Holdningsendringene har imidlertid blitt sterkt motarbeidet av "Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF*)" - en privat forening uten noen tilknytning til det offentlige. NNPF har vært retningsgivende for politiets innsats på narkotikafeltet.

Hvor langt har politiet gått for å beholde ulovlig rusbruk under sitt ansvarsområde? Et ansvar de har håndtert ved å bruke inngripende tiltak som glattcelle, ransaking og stripping på åpen gate, barnevern, massearrestasjon, urinprøver av elever og voksne.

De siste årene har NNPF jobbet hardt for å stanse politiske endringer og rettet seg inn mot ungdomsorganisasjoner og etablerte partier. Politiet har på sin side underminert ytringsfriheten, i krigen mot narkotikas navn. Å mene noe annet enn NNPF, har ikke vært uten risiko for politiansatte. Det virker som alt har vært lov for politiet - eller har det egentlig det?

Denne boken forteller den viktige og sjokkerende historien om POLITIET OG NARKOTIKA i Norge. Her avdekkes et sammensurium av langvarig maktkamp og uberettiget maktutøvelse som få kunne forestille seg. Og skandalene kommer på løpende bånd!

"Vi trodde det var narkotikapolitiet. De heter jo det." Nina-Helen Brændeland

"Politiet har ikke skilt godt nok mellom rollene" Fra rolleforståelsesutvalgets rapport

"Demokratisk problem" Politidirektør Benedicte Bjørnland, om NNPF-kursing - nrk.no

Medlemsvurdering:
Fantastisk historie om hvordan en politisk og fanatisk anti-narkotika/pro-alkohol-organisasjon innenfor politiet tok makta over norsk narkotikapolitikk på 90-tallet og holdt et kvelertak på den i over tretti år.

Bengt

Detaljer

Forlag
Lille måne
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
271
ISBN
9788283112979
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
23 x 17 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

B
Bengt – 24.05.2023

– Fantastisk historie om hvordan en politisk og fanatisk anti-narkotika/pro-alkohol-organisasjon innenfor politiet tok makta over norsk narkotikapolitikk på 90-tallet og holdt et kvelertak på den i over tretti år.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Politiet og narkotika:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv