Om dyr og syn - 
      Tormod Haugland

Om dyr og syn

roman

«Vakkert om helt vanlig oppvekst utenom det vanlige. Sjangeroverskridende roman om å vokse opp til å bli bonde, for så, uten dramatikk, å bli kunstner i stedet.»

, Adresseavisen Terningkast 5
Romanen "Om dyr og syn" er lagt til ei lita bygd på Vestlandet på 1960-, 70- og 80-tallet. Med gardslivet og bygdekulturen som bakteppe følgjer vi Tormod frå barndommen gjennom ungdomstida, fram til han er ung kunststudent i Bergen. Les mer
Vår pris
179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Romanen "Om dyr og syn" er lagt til ei lita bygd på Vestlandet på 1960-, 70- og 80-tallet. Med gardslivet og bygdekulturen som bakteppe følgjer vi Tormod frå barndommen gjennom ungdomstida, fram til han er ung kunststudent i Bergen. Som liten gut oppdagar Tormod ein slåsshanske i faren sitt skrivebord, som han byrjar å ta med seg overalt. Tormod har ikkje alltid kontroll, verken over seg sjølv eller over omgivnadene sine. Han balanserer ofte faretruande på kanten, enten han køyrer traktor ned ein alt for bratt skrent, samlar ved til eit sankthansbål eller går åleine rundt i gatene i Bergen. Tormod er fødd til å bli bonde, men lengtar samtidig etter noko anna. "Om dyr og syn" er ein roman om dyr og menneske, kunst og natur. Det handlar om å vekse opp, om å bli ein mann og om å ta dei store vala i livet. Det har blitt ein varm, rå og gripande roman, som nok også representerer ei ny vending i Tormod Hauglands forfattarskap.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Fartein Horgar, Adresseavisen
Terningkast 5 Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende
Terningkast 5 Kathleen Rani Hagen, Fædrelandsvennen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Nynorsk
Sider: 200
ISBN: 9788249519316
Utgave: 1. utg.
Format: 19 x 12 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Vakkert om helt vanlig oppvekst utenom det vanlige. Sjangeroverskridende roman om å vokse opp til å bli bonde, for så, uten dramatikk, å bli kunstner i stedet.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«en rik og konsis selvbiografi som viser at det fortsatt er håp for virkelighetslitteraturen ... Forfatteren behersker kunsten i å få egne minner til å bety noe også for leseren.»

, Bergens Tidende Terningkast 5

«... prosa verdt å lese.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

«Lesarvennleg og komplekst frå Haugland ... Romanen har den formale skeivskapen som lyftar han over den gjengse norske maratonprosaen og gjer han til viktig forteljekunst.»

, Dag og Tid