Fanny og mysteriet i den sørgende skogen - 
      Rune Christiansen

Fanny og mysteriet i den sørgende skogen

roman

«Storslagen romankunst ... en utrolig fin og vis roman.»

, VG Terningkast 6
«Det besynderlige, de gangene Fanny tenkte på omstendighetene rundt foreldrenes bortgang, var at hun, til tross for det som voldte smerte, alltid følte seg så behersket, så likevektig, og de gangene hun senere så dem, i drømme altså, var det som om det gamle gjengangermotivet ble vendt på hodet: Da var det hun, en levende, som hjemsøkte de døde, da var det hun som forstyrret og kastet om på de dødes realiteter, som et fantom, som et skrømt i deres hinsidige eksistens. Les mer
Vår pris
179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

«Det besynderlige, de gangene Fanny tenkte på omstendighetene rundt foreldrenes bortgang, var at hun, til tross for det som voldte smerte, alltid følte seg så behersket, så likevektig, og de gangene hun senere så dem, i drømme altså, var det som om det gamle gjengangermotivet ble vendt på hodet: Da var det hun, en levende, som hjemsøkte de døde, da var det hun som forstyrret og kastet om på de dødes realiteter, som et fantom, som et skrømt i deres hinsidige eksistens.»

Fanny er en ung, foreldreløs jente som prøver å leve som best hun kan, alene i en liten bygd. Dagene går med til enkle sysler: komme seg på skolen, reparere takrennen, hugge ved og holde ugresset nede. Men under de sørgmodige grunnvilkårene finnes eventyret, fullt av gjenstridige forestillinger og muligheter. Gjennom Fannys egenartede tilnærming til verden blir den tilsynelatende enkle historien en lignelse om vennskap, uavhengighet og overskridelse.

"Fanny og mysteriet i den sørgende skogen" er en både håpefull og dypt urovekkende roman.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Arne Hugo Stølan, VG
Terningkast 5 Stein Roll, Adresseavisen
Terningkast 5 Maja Troberg Djuve, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 212
ISBN: 9788249519408
Utgave: 1. utg.
Format: 18 x 12 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Storslagen romankunst ... en utrolig fin og vis roman.»

, VG Terningkast 6

«Christiansen skriver suveren prosa.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Eventyrlig om sorg. Christiansens språk er utsøkt; ekspanderende og stramt, fylt med patos og komikk.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Christiansen skriv med sikker stilsans og autoritet som løftar teksten til eit nivå norsk samtidslitteratur elles berre sjeldan når ... Fanny og mysteriet i den sørgende skogen fortenar ikkje berre prisar, men eit publikum langt større enn det norske.»

, Dag og Tid

«Fra første side i romanen skaper Christiansen et stort rom for leseren å tenke i ... at livet tar form gjennom tilfeldigheter og nødvendigheter, i den enkeltes søken etter frihet og forankring, viser Christiansen på en innsiktsfull måte i sin nye roman.»

, Klassekampen

«Langsomt, langsomt utforsker Rune Christiansen menneskelivet. Med åpen nysgjerrighet og fin musikalitet gjør han det trivielle sublimt.»

, NRK P2

«Christiansen i storform ... Han byr på et større mørke, flere mothaker og er om mulig mer billedrik og stilistisk raffinert enn noen gang.»

, Dagsavisen

«Christiansens sorgskildring trekker tråder mellom fortryllelse og forsoning ... Christiansen er også en ypperlig skildrer av øyeblikkene der du kjenner deg i kontakt med verdensaltet.»

, Morgenbladet