Allis sønn - Magnhild Haalke

Allis sønn

«Kryss i taket for en flott og betimelig nylansering av en av de beste norske debutromanene fra forrige århundre!»

, Adresseavisen Terningkast 6
Elling vokser opp i et fattig fiskevær på Trøndelagskysten. Han er en kreativ kunstnerspire, som stikker seg ut blant klippfisksaltende øyværinger uti fjordlandskapet. Alli er bekymret for sønnens annerledeshet, og vil beskytte ham fra omverdenen, men ender kanskje med å skade ham mer enn hun beskytter. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Elling vokser opp i et fattig fiskevær på Trøndelagskysten. Han er en kreativ kunstnerspire, som stikker seg ut blant klippfisksaltende øyværinger uti fjordlandskapet. Alli er bekymret for sønnens annerledeshet og vil beskytte ham fra omverdenen, men ender kanskje med å skade ham mer enn hun beskytter. 

Boka er et dyptpløyende psykologisk drama som stiller spørsmål ved hva omsorg og beskyttelse er, og om hvilke forventninger samfunnet har til morsrollen, og hvordan en mor og et barn kan få rom til å være seg selv. 

Allis sønn er Magnhild Haalkes (1885–1984) debutroman fra 1935, en bok som plasserte henne blant våre fremste diktere. Romanen fikk strålende anmeldelser hjemme og ute, blant annet i New York Times. Dessverre har Haalkes forfatterskap likevel ikke den plassen i det kollektive minnet som det fortjener. Denne glemte perlen av en roman gjenutgis våren 2020, med et forord av Monica Isakstuen. 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Terje Eidsvåg, Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 246
ISBN: 9788203266829
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8166668
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Kryss i taket for en flott og betimelig nylansering av en av de beste norske debutromanene fra forrige århundre!»

, Adresseavisen Terningkast 6

«Uhyre sterkt portrett av eit uvanleg barn. Den 85 år gamle romanen 'Allis sønn' har ikkje mista krafta til å sjokkere og opprøre lesaren.»

, nrk.no

«Glemt roman med klassikerkvaliteter. Magnhild Haalkes debut fra 1935 er sjokkerende god. (...) en psykologisk sensitivitet som gjør den til et av de mest innsiktsfulle mor og barn-portrettene jeg noen gang har lest. Med Allis sønn leverer forfatteren en eksistensiell thriller av en roman og historien om hvordan et oppvakt, kreativt barn går til grunne.»

, Aftenposten