Full spredning - Nina Lykke

Full spredning

en legeroman

«Skarpt, sanselig og svært underholdende om fastlegen Elins utroskap og de opprørende hendelsene i kjølvannet av det. I tillegg er romanen ubetalelig morsom ... Lykke skriver usedvanlig friskt, uten filter, med glidende overganger mellom før og nå ... Det er blitt en herlig leseopplevelse.»

, Adresseavisen Terningkast 6
"Ingen kjenner understrømmene i befolkningen så godt som en fastlege. Jeg har vært gjennom alt sammen, glutenfritt, laktosefritt, sukkerfritt; annenhver overskrift i avisene og på nettet får friske mennesker til å tro at hvis de bare slutter å spise brød eller ost, vil alt falle på plass. Les mer
Vår pris
199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

"Ingen kjenner understrømmene i befolkningen så godt som en fastlege. Jeg har vært gjennom alt sammen, glutenfritt, laktosefritt, sukkerfritt; annenhver overskrift i avisene og på nettet får friske mennesker til å tro at hvis de bare slutter å spise brød eller ost, vil alt falle på plass. De middelaldrende forstår ikke hvorfor de er så trette hele tiden. Det er fordi du begynner å bli gammel, forteller jeg dem, men de tror at dette med aldring ikke gjelder dem, slik de tror at dette med døden ikke gjelder dem. At det kommer til å gjøres et unntak i deres tilfelle".

Elin har flyttet inn på legekontoret sitt, hvor pasientene kommer strømmende dagen lang med alle sine skavanker og lidelser. I to tiår har Elin vært fastlege. Minst like lenge har hun vært gift med Aksel. Men før Aksel fantes Bjørn, som plutselig dukket opp på Facebook, og som har snudd opp ned på alt. Elin vet at noe må løsne, men foreløpig sitter hun fast på kontoret, i en slags katatonisk tilstand. I kroken står plastskjelettet Tore og ler av henne. Og hjemme i rekkehuset sitter Aksel og raser - med mindre han har lagt seg til med den fraskilte nabovenninnen Gro.

"Full spredning" er en roman om selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser. Med denne boken flytter Nina Lykke grensene for hva en legeroman kan være.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Stein Roll, Adresseavisen
Terningkast 5 Trine Saugestad Hatlen, VG
Terningkast 5 Inger Bentzrud, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788249521739
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 1.4 MB
Vannmerket
Brageprisen Skjønnlitteratur 2019
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Skarpt, sanselig og svært underholdende om fastlegen Elins utroskap og de opprørende hendelsene i kjølvannet av det. I tillegg er romanen ubetalelig morsom ... Lykke skriver usedvanlig friskt, uten filter, med glidende overganger mellom før og nå ... Det er blitt en herlig leseopplevelse.»

, Adresseavisen Terningkast 6

«Lykkes enda bedre! Få lykkes bedre med å harselere med oss bortskjemte nordmenn enn Nina Lykke ... Det er flaut og gjenkjennelig, morsomt og mørkt. Ingen beskriver den hvite middelklassens uutholdelige letthet morsommere enn Nina Lykke. Etter suksessen med 'Nei og atter nei' i 2016 fikk Nina Lykke mange fans. De kommer ikke til å bli skuffet.»

, VG Terningkast 5

«Suveren blanding av erkjennelse og humor.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Nina Lykkes utroskapsroman er hennes beste til nå ... burde skrives ut på blå resept. »

, Dagens Næringsliv

«Det er moro å lese (...) ein bragd å skape ei så god bok som dette.»

, NRK Bok

«Grøssande fryd. Nina Lykkes roman syner kor gale det kan gå når vi ikkje set pris på det vi har, medan vi har det ... Satiren er skarp og ramsalt, båe romanane er ein grøssande fryd å lese. Med eit sikkert grep om forteljing og språk syner forfattaren oss dårskapen i tida vi lever i - og at nokpunktet for lengst er overskride.»

, Dag og Tid

«Nina Lykke har et sylskarpt blikk for hva som rører seg i tiden. (...) har med stort hell gjort syrlig formulert svartsinn til et varemerke. (...) en av norsk litteraturs mest begavede satirikere.»

, Aftenposten

«Nina Lykkes roman er sjarmerande svartsynt og infernalsk morosam.»

, Klassekampen