Wencke Mühleisen: Redd deg selv, lille hjerte
Redd deg selv, lille hjerte - Wencke Mühleisen

Redd deg selv, lille hjerte

roman

«Sitrende og sanselig om utroskap fra en forfatter som det definitivt er verdt å følge med på!»

, VG Terningkast 5
For tjue år siden var hun utro, men de fant sammen igjen. Nå er han utro mot henne, hva gjør det med et livslangt forhold? Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør

Ensom alderdom

For tjue år siden var hun utro, men de fant sammen igjen. Nå er han utro mot henne, hva gjør det med et livslangt forhold? 

Erika og Jan har levd et langt, men slett ikke ukomplisert liv, sammen. Han har følt seg styrt, mens hun har følt seg avvist. For tjue år siden bedro hun ham, men de har funnet tilbake til hverandre igjen og levd et liv sammen, de to. Helt siden hennes sidesprang og hans tilgivelse har hun levd med skam og anger for sine handlinger, men hun opplever like fullt at de har kommet videre og at de har kommet gjennom det sammen. 

Elskerinnen
Etter hvert som årene går, forsvinner gradvis nærheten. Helt til deres siste kveld på en ferietur til Trieste, da det kommer for en dag at Jan har et forhold til en yngre kvinne. Og ikke bare det, han ønsker å fortsette med det. Fortsette å leve et platonisk samliv sammen med Erika og med tanke på deres voksne datter, men uten å gi slipp på sin elskerinne. Han tok henne jo inn i varmen igjen etter hennes sidesprang, skal ikke hun nå være like raus mot ham som han var mot henne? Hun er nå en kvinne over midtveis i livet med en økende lengsel etter nærhet og intimitet, mens mannen hennes svikter henne og finner sitt intime fellesskap et annet sted. 

Smertefull ensomhet
Det er smertefull lesning å følge hennes indre følelser rundt ensomheten og sårheten i det at de to glir fra hverandre før hun til slutt blir bedratt. Samtidig er det en erkjennelse hos henne i at også hun en gang har gitt ham denne følelsen av ensomhet og forlatthet. 

Vi strakte oss lenge etter hverandres kropper. 
På tross av alt. 
Det gjorde vi. 
Helt til vi ikke gjorde det lenger. 

Alderdommens barndom
Hvilke vilkår har kjærligheten og begjæret i vår tid, i vår verden? Hva skjer med dem vi  bedrar, med dem vi forlater? Hva skjer med oss som bryter og vil leve et annet liv? Forblir vi intakte? Eller blir vi, på tross av våre inderligste forsøk, brutt opp og noen ganger brutt helt ned i møte med ansiktet til den man en gang elsket, av berøringen, av lukten, følelsen, av minnet om følelsen. 

Kjærlighet og ensomhet
Stoffet i romanen tilhører det som angår oss alle: kjærlighet, lange og forpliktende relasjoner, utroskap, svik og den frysende følelsen av forlatthet når man står igjen alene. Det er følelsesmessig utrolig sterkt og personlig om en periode i livet Mühleisen selv har omtalt som alderdommens barndom. Samtidig skriver hun også fram allmennmenneskelige perspektiver. 

Redd deg selv, lille hjerte er den vakreste romanen du leser i sommer. 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 5 Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 152
ISBN: 9788205535831
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Sitrende og sanselig om utroskap fra en forfatter som det definitivt er verdt å følge med på!»

, VG Terningkast 5

«Rasende aldrende dame, forsmådd og fortvilet, og like kåt som noen gang. ... denne sanselige bekrivelsen av kjødets lyst og sjelens ensomhet og som det ikke er noen aldersgrense for.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«"Redd deg selv, lille hjerte" er ein klok, naken, vittig og sår roman om å bli eldre og mindre attraktiv, men likevel ikkje ferdig med livet.»

, NRK

«Wencke Mühleisen makter å vise en fortvilelse over å ikke bli begjært.»

, Klassekampen