Man tager

Hanna Winsnes' kokebok : tilrettelagt for det moderne kjøkken

; Erik Jalland (Illustratør)

Oppskriftene er gjennomgått og oppdatert med dagens målenheter og et mer moderne språk. Boka er dermed ikke bare en kuriositet, men også en praktisk kokebok. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Hanna Winsnes var prestekone og forfatter, og skrev flere romaner og fortellinger under pseudonymet Hugo Schwartz. Men hun skrev også "Lærebog i de forskjellige Grene af huusholdningen" på 1840-tallet, med en rekke oppskrifter som selv i dag imponerer med sin store bredde og variasjon. Her er 100 av de beste, krydret med flotte illustrasjoner, og en rekke av Hanna Winsnes' fornøyelige kommentarer.

Man tager ...
Hanna Winsnes kokebok tilbyr oppskrifter på alt fra bakst til supper og fulle middager av både fisk, fjærfe og storfe. For ikke å snakke om lekre desserter og drammer. Her er klassikere som fårikål og plukkfisk, benløse fugler og medisterpølser. Men også lekre variasjoner som ristet laks, innbakte kyllingbryst og makaroni på ekte napolitansk maner. For ikke å snakke om fristende desserter som rødvinspudding, Madeira-krem og Mars-sne. Alle oppskrifter er gjennomgått og oversatt til moderne måleenheter og språk. Sammen med Hanna Winsnes gode råd og morsomme anekdoter blir boka både en praktisk kokebok og en kuriositet av en kulturhistorie.

Fra innholdet:

  • Bakst. I begynnelsen var kringlen
  • Fisk og skalldyr. Fersk fisk og glad laks
  • Fjærkreaturer. Frittflyvende høner
  • Kreaturer. Kalvekur, talgtråkk og lyktelys
  • Grønt. Verseføtter og gulerøtter
  • Drikke. På en snurr

Hilde Diesen
Man tager Hanna Winsnes' kokebok

Forlag: Kagge
Innb. 160 sider

Fakta