Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Smakens fysiologi

Det klassiske franske kjøkken overlevde revolusjonen i 1789, men ble i årene som fulgte gjenstand for en omfattende profesjonalisering og teoretisering. I Smakens fysiologi beskriver forfatteren smaken, dannelsen og matkulturen i denne perioden. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Det klassiske franske kjøkken overlevde revolusjonen i 1789, men ble i årene som fulgte gjenstand for en omfattende profesjonalisering og teoretisering. I Smakens fysiologi beskriver forfatteren smaken, dannelsen og matkulturen i denne perioden. Det er det nye begrepet gastronomi som skal lanseres.

Smakens fysiologi er en vitenskapelig utlegning om de seks (!) sansenes rolle i den gastronomiske nytelse, men inneholder også filosofiske og kulturelle refleksjoner over matkunsten. Smak behandles ikke av Brillat-Savarin som noe vi har, eller som en privatsak, men som noe vi utvikler ved et sensorisk og intellektuelt arbeid. Smak er dannelse.

Smakens fysiologi er et hovedverk innen gastronomiens historie og en litterær klassiker. Den ble første gang utgitt i Frankrike i 1825. Boken har en innledning av Roland Barthes og foreligger nå for første gang på norsk, i Knut Stene-Johansens oversettelse.

"Knut Stene-Johansen har utført et imponerende oversettelsesarbeid med utgangspunkt i en forkortet fransk utgave av verket, men også med ytterligere utdrag av originalen. For selv om deler av denne gastronomiske kultbibel er lysende aktuell for matinteresserte ennå i dag, fremstår andre deler som temmelig pompøse og foreldede. Oversetteren har spart oss for de aller mest selvforherligende av forfatterens språklige utskeielser, men har allikevel klart å beholde bokens grunnleggende atmosfære."
Are Brean, Tidsskriftet

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
258
ISBN
9788243008465
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Physiologie du goût, ou Méditations de gastronomie transcendante : théorique, historique et à l'ordre du jour dédié aux gastronomes parisiens, par un professeur
Format
20 x 14 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Smakens fysiologi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv