Fossene i Norge - Jens Fredrik Nystad

Fossene i Norge

vakre opplevelser

«Norge på sitt beste og vakreste. Et symbol på kraft, skjønnhet og renhet; det er verdier vi trenger å ta vare på, verdier vi må ta med oss inn i det grønne skiftet. Endelig har vi fått ei bok som beskriver innpå 150 av de fineste fossene i landet, fra Skibotn i nord til Setesdal i sør, presentert av en kjenner og kjentmann, samfunnsgeografen Jens Fredrik Nystad.»

, Dagbladet Terningkast 6
Vi nordmenn har alltid hatt et spesielt forhold til fossene våre. De inngår i tallrike eventyr og sagn, for eksempel om valdresridderen som hoppet over Ridderspranget i Sjoa med den vakre Skårvangsola i armene. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vi nordmenn har alltid hatt et spesielt forhold til fossene våre. De inngår i tallrike eventyr og sagn, for eksempel om valdresridderen som hoppet over Ridderspranget i Sjoa med den vakre Skårvangsola i armene. Eller fortellingen om Reiår som forsvant i Reiårsfossen i Setesdal med hest og kjæreste. Betydningen av fossene vises også av navnene vi har satt på dem. Folk er blitt skremt, overveldet og samtidig tiltrukket av fossene og har kalt dem Trollfossen eller Helvetesfossen. Eller de har stått i undring og aktelse foran fossefallet og gitt det navn som Helligfossen eller Vøringen.

Fossekraften har vært Norges «hvite kull» og en viktig del av «arvesølvet» vårt. Den har lagt grunnlaget for landets industrialisering og modernisering og hatt stor betydning for utviklingen av Norge som velferdssamfunn. Med tanke på fossenes betydning for det norske samfunnet, er det nesten rart at det ikke er skrevet noen bok tidligere som behandler og presenterer norske fosser i større bredde og dybde. Særlig fordi Norge har mange av de høyeste og flotteste fossene i verden!

Fossene i boka utmerker seg enten ved stor fallhøyde, stor vannføring, uvanlig form, landskapsmessig skjønnhet, spennende sagn eller historier, lett tilgjengelighet eller for eksempel omstridte utbyggingsplaner.

Denne boka gir turister og andre interesserte faktaopplysningene som de trenger for å besøke fossene, inkludert oversiktskart. Mange av fossefallene vil være ukjente for folk flest, og boka inneholder mye informasjon som ikke er publisert tidligere.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Arne Dvergsdal, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Dreyers forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 217
ISBN: 9788282655682
Utgave: 1. utg.
Format: 27 x 25 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger