Den femte revolusjon - 
      Lone Frank
    
      Erik Ringen

Den femte revolusjon

mennesket i hjerneforskningens tidsalder

; Erik Ringen (Oversetter)

Den veier 1300 gram og er det viktigste du har. Hjernen har alltid pirret forskerne. Nå har den moderne vitenskapen gjort nye tigersprang. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

«Hvem er jeg», og «hva er et menneske», spør vi. Spørsmålet er like gammelt som mennesket selv, og den berømte romanfiguren Sherlock Holmes er ved sakens kjerne når han sier «Jeg er en hjerne, min kjære Watson, og resten av meg er rent og skjært tilbehør.»
«Universets mest komplekse gjenstand» kalles den litt over en kilo tunge massen vi bærer på toppen av kroppen. Den rommer svimlende hundre milliarder hjerneceller - nevroner - som er for bundet på kryss og tvers gjennom hundre billioner forbindelser. Bare i hjernebjelken som får høyre og venstre hjernehalvdel til å kommunisere, går det 200 000 nervefibre - en slags hjernens Brooklyn Bridge. Og med moderne forskningsmetoder kan vi nærme oss spørsmålene om hvem vi er, hva mennesket er - på en ny, vitenskapelig måte.

En kyndig og uhyre velformulert forskningsformilder. POLITIKEN

Den nye filosofien
I «Den femte revolusjon» (de fire første tilskrives Kopernikus, Darwin, Freud og dna) inviterer biolog og vitenskapsjournalist Lone Frank leserne med på en reise gjennom vårt eget århundres prestisjefylte nevrovitenskap, en ekspedisjon med en rekke strabaser forfatteren utsetter seg for i vitenskapens og formidlingens navn. Hun besøker de fremste forskerne i laboratoriene deres, intervjuer og reflekterer og lar seg skanne og teste.

Hva skjer i hjernen når vi elsker eller hater, gambler eller tørster etter rusmidler, er lykkelige eller ulykkelige. Hvor sitter følelsene, og hvordan blir tankene til? Kan hjernen gjøre oss friske, og syke? Noen kaller nevrovitenskapen den nye filosofien, og Lone Frank gir oss innblikk i den moderne forskningen og åpner for dypere innsikt i hvordan kroppens finurlige kontrollsenter fungerer.

Formidabel vitenskapsformidling. JYLLANDS-POSTEN

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Spartacus
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 284
ISBN: 9788243008267
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Den femte revolution : fortællinger fra hjernens tidsalder
Format: 23 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
Lone Frank (født i 1966 i Århus) er en dansk fagbokforfatter og forskningsjournalist. Frank er cand.scient. i biologi og har doktorgrad i nevrobiologi. Hun har siden 1998 skrevet om vitenskap i flere aviser, bl.a. norske Morgenbladet. Hun har også deltatt i flere danske tv-serier.