Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Norrøn religion

myter, riter, samfunn

Forfatteren, religionshistoriker Gro Steinsland, er vår fremste forsker innen norrøn religion. Les om de hedenske gudene og gudinnene og andre mytiske skikkelser, og om vikingtidens verdensbilde, om forholdet mellom religion og samfunn i det førkristne Norden, om herskermaktens mytologi og ritualer. Les mer

410,-

469,- Spar: 59,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Norrøn kultus
Og ikke minst kan man lese om det forfatteren kaller hellige handlinger: om hvordan religionen faktisk ble utøvet, om riter og kultus. Her står offer-tradisjonene rundt blotet og den særlige formen for kultpraksis som kalles seid sentralt. Boka gir også en oversikt over hvilke kilder man har å forholde seg til på området.

Ny forskning
Fremstillingen er basert på de nyeste forskningsresultatene og trekker veksler på en rekke fagfelt som beskjeftiger seg med vikingtiden. Språkhistorie og arkeologi er blant fagene som trekkes inn, og sammenhengene diskuteres grundig. Ulike kilder, fra den romerske Tacitus til våre dagers forskere, gir et levende bilde av våre forgjengeres trossamfunn. Boka er gjennomillustrert i farger, og kan leses sammenhengende eller brukes som oppslagsverk.

FRA INNHOLDET:

  • Hedenske guder og gudinner
  • Andre mytiske skikkelser
  • Vikingtidens verdensbilde
  • Forholdet mellom religion og samfunn
  • Herskermaktens mytologi og ritualer

Gro Steinsland (født 1945) er professor i religionshistorie ved Universitetet i Oslo. Hennes forskningsområde er vikingtid og nordisk middelalder. Gro Steinsland har publisert en rekke artikler og bøker med emner fra førkristen religion.Forfatter: Gro Steinsland
Tittel: Norrøn religion. Myter, riter, samfunn
Forlag: Pax
Innbundet: 496 sider

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
488
ISBN
9788253026077
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Format
25 x 18 cm
Nr
9018964

Kunders vurdering

M
Merethe_81 – 25.09.2008

– Dette er en bok som egner seg både for spesielt interesserte og som pensumlitteratur. Boken er grundig bygget opp med de forskjellige temane som skapelsen, ragnarok, de ulike gudene, kulturen og med et solid kilderegister. Det er lett å bli fascinert av den norrøne religionen når man leser boken, for mens den gir mye fakta gir den også grobunn for undring og mange spørsmål. Boken er også rikt illustrert med gode tegninger med forklaringer. Totalt sett vil jeg si det er en god bok hvis man studerer nærliggende tema, men også er bra julepresang til en historieinteressert venn. Anbefaler den!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norrøn religion:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv