Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Aske i munnen, sand i skoa

roman

I sårene vi påfører hverandre, eller om det er det samme såret som for hver gang blir litt større, dypere, så har vi plantet et barn, to barn, og fra dette såret skal barna våre vokse frem.
Dette er en kjærlighetshistorie. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
I sårene vi påfører hverandre, eller om det er det samme såret som for hver gang blir litt større, dypere, så har vi plantet et barn, to barn, og fra dette såret skal barna våre vokse frem.
Dette er en kjærlighetshistorie.
En mor forteller sitt nyfødte barn om de hendelser som har ført fram til dette barnet. Det er historier om lang tids sykdom, ensomhet og sorg. Om redselen for å elske noen, men å våge det likevel.
Romanen undersøker eksistensen med en uvanlig sårbarhet og et veldig klart blikk for hva som gjør oss i stand til å knytte oss til andre, og hva som gjør det umulig.

«raffinert ... en roman til å bli livsklok av»
GURI HJELTNES, VG
«Originalt portrett av kunstnaren som mor ... skildra med underfundig humor og uventa assosiasjonar»
MARTA NORHEIM, NRK BOK
"Skomsvold setter ord på det nære og store i livet"
ANETTE OS, FÆDRELANDSVENNEN

«det er nettopp balansen mellom det banale og det kompliserte som gjør Barnet vanskelig å legge fra seg»
BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV

Medlemsvurdering:
"Aske i munnen, sand i skoa" er Per Pettersons debutbok, den inneholder ti noveller om seks år gamle Arvid som bor på Veitvet i Oslo og har en far som arbeider på en skofabrikk og en mor som er dansk. Novellene strekker seg fra fire sider til seksten, og er for så vidt ganske varierte i innholdet, og skiller seg fra hverandre. Det flotte med Per Petterson er at han kan få en lang, varm sommerdag til å fremstå som noe spennende. Det meste er spennende sett gjennom en seks år gammel gutts øyne. Dessuten har Petterson en god humor som får deg å humre. Og det er jo nok en god grunn til å lese den.

Rødstrupe

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
125
ISBN
9788249513734
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
21 x 13 cm
Priser
Ordknappen 2011
Serie
Oktobers bestselgere
Arvid Jansen 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

R
Rødstrupe – 26.06.2007

– "Aske i munnen, sand i skoa" er Per Pettersons debutbok, den inneholder ti noveller om seks år gamle Arvid som bor på Veitvet i Oslo og har en far som arbeider på en skofabrikk og en mor som er dansk. Novellene strekker seg fra fire sider til seksten, og er for så vidt ganske varierte i innholdet, og skiller seg fra hverandre. Det flotte med Per Petterson er at han kan få en lang, varm sommerdag til å fremstå som noe spennende. Det meste er spennende sett gjennom en seks år gammel gutts øyne. Dessuten har Petterson en god humor som får deg å humre. Og det er jo nok en god grunn til å lese den.

N
Nostalgia – 15.02.2007

– I disse korte, sjarmerende novellene følger vi Arvid som liten. Vi får innblikk i små og store hendelser i livet hans på en varm og fin måte. Arvid er seks år gammel og har en dansk mor og en far som først er skoselger så jobber han på fabrikk. Petterson skriver solid og gjenkjennelig om det som er vanskelig og viktig i hverdagen. Det er lett å flyte inn i historiene han byr på, lett å tro på det han skriver. Dette er mitt første møte med Arvid og familien hans. Gleder meg til å lese mer og jeg vil gjerne anbefale denne lille novellesamlingen på det varmeste!

T
TJOHO – 17.03.2005

– Per Pettersons debut består av ti noveller med gutten Arvid som hovedperson. Gjennom historiene blir vi kjent med ham, familien og de konfliktene den har hatt gjennom årene, og ikke minst et rikt rollegalleri i nabolaget.
Dette er stor novellekunst, lavmælte historier uten nødvendigvis den store ytre dramatikken, men med en særegen intensitet når hendelsene filtreres gjennom Arvids tanker og følelser og ikke minst det miljøet han er en del av. Det er imponerende hvordan Petterson skaper et helhetlig og rikt arbeiderklassemiljø, med karakterer som går igjen i historiene og som man blir godt kjent med etter hvert. Det spinnes mange tematiske tråder på tvers av historiene, selv om de står seg godt alene også.
Pettersons språk må også nevnes, sjelden har vel en guttunges virkelighetsoppfatning blitt bedre fanget inn i ord skrevet av en voksen.
Solide noveller, men et par feilskjær (tenker spesielt på «Aske i munnen») gjør at jeg ikke gir full pott.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Aske i munnen, sand i skoa:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
349,- 399,-
 
De tre
Ny!

De tre

Valérie Perrin
Paperback 
249,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv