Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dei døde

James Joyces «Dei døde» (1914) er ei av verdas beste noveller. Forteljinga som avslutta samlinga «Dubliners» inneheld alt som gjer Joyce til ein feira forfattar: eit sanseleg språk, bitande ironi og ei brennande interesse for det indre livet til menneska, med dei stivna konvensjonane som ytre tvangstrøyer. Les mer

229,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
James Joyces «Dei døde» (1914) er ei av verdas beste noveller. Forteljinga som avslutta samlinga «Dubliners» inneheld alt som gjer Joyce til ein feira forfattar: eit sanseleg språk, bitande ironi og ei brennande interesse for det indre livet til menneska, med dei stivna konvensjonane som ytre tvangstrøyer. At Joyce ikkje heldt noko tilbake og gav eit uforfalska bilete av menneskenaturen slik han såg den, gjer verket hans friskt og gjenkjenneleg også for dei som les han i dag. Dette er første gong at ein tekst av James Joyce er gitt ut på nynorsk.

James Joyce (1882-1941) er ein av dei mest framståande og nyskapande forfattarane i det 20. hundreåret. Han ønskte å gi ei sannferdig framstilling av menneska og samfunnet dei levde i. Samtida reagerte med sjokk på dei direkte skildringane hans av alkoholisme, urett og seksualitet.
Jon Fosse (f. 1959) kjem frå Strandebarm og er no busett i Grotten, statens æresbustad for kunstnarar i Oslo. Fosse er ein av Noregs viktigaste forfattarar og dramatikarar og har vunne ei rekkje nasjonale og internasjonale prisar.

Detaljer

Forlag
Skald
Språk
Norsk Nynorsk
ISBN
9788279592631
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
The dead
Serie
Skalds klassikarar

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dei døde:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv