Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den albanske jomfru og andre fortellinger

John Irving har valgt en av sine favorittforfattere, Alice Munro, og hennes novellesamling Den albanske jomfru og andre fortellinger (norsk utg. 1996).

John Winslow Irving er født i Exeter, New Hampshire, i 1942. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
John Irving har valgt en av sine favorittforfattere, Alice Munro, og hennes novellesamling Den albanske jomfru og andre fortellinger (norsk utg. 1996).

John Winslow Irving er født i Exeter, New Hampshire, i 1942. Han debuterte med romanen Setting Free the Bears i 1968. Senere kom mer kjente romaner - f.eks. Garps bok, Hotell New Hampshire og Siderhusreglene - som alle er filmatisert. John Irving er i dag bosatt i Toronto og Vermont.

John Irving har valgt en av sine favorittforfattere, Alice Munro, og hennes novellesamling Den albanske jomfru og andre fortellinger (norsk utg. 1996). Om denne skrev Terje Holtet Larsen i Dagbladet: «Å lese Alice Munros noveller er en påminnelse om hvor oppsiktsvekkende få bøker det egentlig er som virkelig gjør inntrykk på en.» Novellene til Munro er imidlertid ikke oppsiktsvekkende i sin ytre dramatikk. Historiene er lavmælte, gjerne lagt til søvnige småbyer i utkant-Canada, og rollefigurene er 'vanlige' kvinner og menn. Men hun fanger leseren etter få sider. Og det er få som kan skildre så finstemt relasjoner mellom mennesker, få gir så presise beskrivelser av hvordan mennesker tenker og reagerer.
Alice Munro (f. 1931) debuterte med novellesamlingen Dance of the Happy Shades i 1968. Da hadde hun publisert korthistorier i ulike magasiner helt siden 1950. Og ser man bort fra romanen Lives of Girls and Women, har hun forblitt tro mot den korte formen. Den hittil siste novellesamlingen hennes, Rømlingen (norsk utg. 2006), fikk kritikerne til nesten å gå av skaftet.

Hjemmeside om Alice Munro

Intervju med Alice Munro
"Noveller på Nobel-nivå" - Anmeldelse av Munros siste novellesamling, Rømlingen, i Dagbladet

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
310
ISBN
9788205363717
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Originaltittel
Open secrets
Format
12 x 18 cm
Serie
Forfatterens forfatter

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den albanske jomfru og andre fortellinger:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv