Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Døden i Venezia og andre noveller

Døden i Venezia og andre fortellinger er et nytt tilskudd i serien Gyldendals moderne Klassikere, som er en samling av det vi anser som våre viktigste litterære stemmer fra det 20. århundret.
Thomas Mann (1875-1955) mottok i 1929 Nobelprisen i litteratur, og fremtrer som en av de største tyske dikterne i det 20. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Døden i Venezia og andre fortellinger er et nytt tilskudd i serien Gyldendals moderne Klassikere, som er en samling av det vi anser som våre viktigste litterære stemmer fra det 20. århundret.
Thomas Mann (1875-1955) mottok i 1929 Nobelprisen i litteratur, og fremtrer som en av de største tyske dikterne i det 20. århundret.

Foruten «Døden i Venezia», som utkom i nyoversettelse i 2013, inneholder denne utgivelsen en samling noveller av Mann som ikke tidligere er utgitt på norsk; «Tonio Kröger», «Tristan», «Mario og tryllekunstneren» og «Den bedratte». I sitt glimrende etterord belyser oversetter Per Qvale de fem novellenes litterære kvaliteter og mangfold. Her trekker han fram, i tillegg til stilistiske grep og litterære forelegg, hvordan Manns personlige erfaringer og samfunns- og litteraturkritikk gjenspeiles i hans forfatterskap.

De ferske oversettelsene kombinert med Qvales språkteft og engasjement for litteratur, er med på å løfte både forfatter og forfatterskap til nye høyder, og gjør denne utgivelsen til en glitrende leseropplevelse for så vel kjennere av Thomas Mann som for nye lesere.

«Thomas Manns skrivestil er både krevende og inspirerende.» Jon Terje Grønli, Gjengangeren

«Thomas Manns skrivestil er både krevende og inspirerende. Hans omstendige miljøbeskrivelser - med de lange utredninger - krever full konsentrasjon, samtidig som de samme beskrivelser pirrer leserens sanser - som hos få andre. Vi både ser og lukter sinnsstemningenes uttrykksfulle overleveringer.» Jon Terje Grønli, Gjengangeren

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205446335
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Døden i Venezia og andre noveller
Serie
Gyldendals moderne klassikere

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Døden i Venezia og andre noveller:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv